Školní jídelny dětem často nabízejí jen prázdné kalorie, ukázal poslední průzkum Státního zdravotního ústavu. Odborníci totiž zjistili, že ačkoliv kuchařky servírují žákům až o polovinu větší porce, než stanovuje vyhláška ministerstva školství, energetická hodnota jídla je naprosto nedostatečná. Informuje Deník.
Naopak se solí kuchařky nešetřily. Vyšší než doporučené množství zdravotníci zaznamenali ve všech jídelnách.
Celý text naleznete zde
4 komentářů:
"Školní jídelny dětem často nabízejí jen prázdné kalorie... kuchařky servírují žákům až o polovinu větší porce, než stanovuje vyhláška ministerstva školství, energetická hodnota jídla je naprosto nedostatečná."
Vzdělaní novináři netuší, že energetická hodnota jídla jsou ty kalorie - ne vápník nebo železo, které v těch velkých porcích chybějí.
Sůl je mnohem levnější než mléčné výrobky!
Servírují to, na co mají peníze. A kupříkladu vařené brambory dle mého jsou velmi zdravé ale hranolky jsou hranolky...a když na ně dítě zvykneme, vařené (nejzdravější úprava všeho) jíst nebude a nebude.
Posledního půlroku byly čerstvé brambory dražší než předsmažené mražené hranolky!
Okomentovat