Romana Brilová vede školku ve středočeském Ondřejově a v září poprvé přivítá mezi svými žáky vegetariána. Už nyní si láme hlavu s tím, jak dítěti zajistí svačiny a obědy. Na to, že by mu rodiče nosili vlastní bezmasé jídlo v krabičce, přistoupit nechce. Má obavy, že by porušila hygienické předpisy. Není sama, kdo při práci s předškoláky naráží na problematiku vegetariánské či ještě striktnější veganské stravy. Reportáž přinášejí Hospodářské noviny.
„Ředitelé a ředitelky školek nemají povinnost zajistit zvláštní stravu. Současně ale musí respektovat zásadu rovného zacházení a zákaz diskriminace,“ upozorňuje mluvčí ombudsmanky Iva Hrazdílková. Rodiče se podle ní většinou snaží se školkou domluvit na tom, že dítěti budou nosit vlastní jídlo. V takových případech je nutné přihlédnout jak k potřebám dítěte, tak k možnostem školky.
Ředitelka Brilová se v pochybnostech obrátila na středočeskou hygienickou stanici, která jí prý nedoporučila povolit rodičům donášku pokrmů.
Celý text naleznete zde
1 komentářů:
všechny tyhle "brikuke" nakonec povdou přirozenou cestou ke zrušení školních jídelen neb jest ekonomicky neúnosné aby pro 100 dětí vařily 5 druhů jídel a jídlo se bude přivážet hotové v kufříKu,jako v nemocnici, kde Je 9 diet...OUTSOURCING !
Okomentovat