Veronika Valíková: Vera a Madaléna – dvě slohové práce přehodnoceny!

Monday, August 14, 2017 ·

V červnu jsme s Lenkou Dohnalovou (s přispěním dalších kolegyň a kolegy) za Společnost učitelů českého jazyka a literatury (SUČJL) publikovaly na České škole dvě maturitní slohové práce, které byly podle nás podhodnoceny o 6 – 9 bodů. Přiložily jsme hodnocení Cermatu a podrobné hodnocení několika češtinářů. Obě studentky už dostaly opravené hodnocení – Madaléna se z 18 b (horší 3) vyhoupla na 24 b (2), Vera má místo 20 b (3) 27 b (1).


Veronika Valíková (archiv autorky)
Kolem obou prací se na ČŠ rozběhla dlouhá a vášnivá diskuse, do níž se zapojili češtináři i nečeštináři. I proto mě těší, že obě studentky nakonec dostaly známku, kterou jsme my a námi oslovení češtináři navrhovali (a v zásadě ji navrhovali i kolegové Soukal a Stanzel z AČ).

Nemám zatím v ruce podrobný formulář k oběma pracím, v září se k tématu ještě vrátím.

Máme z nových výsledků velkou radost.



Všem čtenářům ČŠ přeji krásný zbytek prázdnin z moře u italské Agropoli.

1 comments:

Ygrain said...
August 14, 2017 at 7:22 PM  

Q.E.D., chápu sice vaše obavy, ale tohle opravdu nebyl ten případ. Centrální hodnotitel ujel, kyselo mu zřejmě přišlo moc kyselý.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.