Pro a proti: Má smysl hovořit ve školách s dětmi o migrační krizi?

Monday, February 15, 2016 ·

Hosty Tomáše Pavlíčka v pořadu Českého rozhlasu Pro a proti byla starostka Prahy 2 a poslankyně Jana Černochová (ODS) a ředitel programu Jeden svět na školách Karel Strachota ze společnosti Člověk v tísni.

3 comments:

Anonymni z 21:30 said...
February 15, 2016 at 2:26 PM  

Smysl to má, nenechat je vlivu sluníčkářů, kteří lžou jak když tiskne...

http://video.idnes.cz/?c=A160212_183549_domaci_fer&idVideo=V160213_230501_zpravodaj_mku

http://www.novinky.cz/domaci/394450-vse-co-jsem-popsal-mohu-dolozit-rika-martin-herzan-obvinovany-ze-lzi-o-migrantech.html

poste.restante said...
February 15, 2016 at 4:39 PM  

Ta otázka má stejnou logiku, jako jestli má smyl s nimi mluvit o elektřině.
Migrační krize je součástí reality našeho světa.
Migrace bude součástí problémů, které naše děti budou muset řešit.
Aspoň budou vědět, kdo jim ty problémy zavařil.

tyrjir said...
February 15, 2016 at 6:12 PM  

Ano - diskutovat. Viz například dění kolem a výsledky summitů v EU v tomto týdnu. Zajímavá je různost názorů, zájmů a stanovisek i způsoby jejich prosazování (viz např. ČR Plus). Zajímalo by mne, "Co tomu říkají děti":))
J.Týř
PS: Z dlouhodobého hlediska (50 let?) zřejmě dojde k mnohem masovější migraci, než je ta dnešní (neobyvatelnost některých lokalit a zvednutí hladiny oceánu v důsledku oteplování a nedostatku pitné vody, ropný zlom, drancování a zbídačování chudých zemí bohatými atd.). Opravdový multikulturalismus (pokojné soužití a vzájemný respekt různých kultur) vzdělaných lidí bude myslím EU a celá civilizace potřebovat. Dnešní tupý multikulturalismus s ním myslím nemá mnoho společného. PROČ?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.