Přečtěte si: Vedení školy týrání krylo, tvrdí studenti

Monday, February 15, 2016 ·

Případ šikanované učitelky, která se zhroutila a následně zemřela, šokuje celé Česko. Trojice mladíků učitelku v hodinách napadla a terorizovala. Nyní nechutné činy tří agresorů nabírají konkrétní obrysy se zveřejněným videem a přibývajícími svědectvími.


Z článků na TN.Nova.cz vybíráme:

"Psychicky působila velmi zničeně dokonce se při hodinách rozbrečela, když nám to vyprávěla. Dokonce jí prý i vyhrožovali. Měla strach to komukoliv povědět. Naše třída se to rozhodla řešit. Nejprve jsme o jedné hodině zašli s učitelkou do ředitelny. Bohužel bylo nám řečeno, že všem chtějí dát druhou šanci, ale řeší se to. Naneštěstí učitelka se jim bála všechno říct a ukázat to, co měla na sobě za modřiny. Když jsme se dozvěděli, že byla u nějakého řízení, tak za ní spolužák zašel a zeptal se, jestli jim řekla přesně to, co jí dělali. Prý ne, po chvíli se tam prý složila," popisuje student špatný psychický stav týrané ženy, která podle jeho slov nebyla ani schopna popsat, co jí studenti dělají.

"Ještě více nás naštvalo, že z toho vyvázli jen s půlroční podmínkou zatímco kamarád, který lehce spálil spolužačku zapalovačem, dostal podmínku na 10 měsíců. Dost by mne zajímalo, kde je spravedlnost. Rádi bychom si to s nimi vyřídili. Je nám všem líto, co se učitelce stalo. Byla vážně moc hodná a snažila se pro nás zařídit i zájezd do Britanie. Pro školu dělala, co mohla a takhle se jí odvděčili. Bylo nám řečeno, že prý vina byla na obou stranách, ale jak může být vina na obou stranách? Ona se s každým snažila vyjít po dobrém. Jsem rád, že alespoň někdo to řeší, když ve škole to zametli pod koberec. Jen škoda, že pro ní je už pozdě, ještě více mi je líto její dcery, protože na vše je teď sama. Ve škole pro ní chceme udělat sbírku," uzavírá svůj dopis redakci TV Nova student, který si přeje zůstat v anonymitě.


11 comments:

Jana Karvaiová said...
February 15, 2016 at 12:52 PM  

Osobně nevěřím tomu, že se takováto věc může ve škole utajit. Vedení muselo mít podezření.
Paní učitelka se snažila být hodná. Nezvládala. A pravděpodobně se za nezvládání i styděla. jenže pokud je na té škole kolektiv učitelů,kteří se radují z nějakých neúspěchů své kolgyně, pak je to hrozné. Já něco méně drsného zažila v mládí. když jsem se snažila kolegyním vysvětlit,co se mi děje, byl jsem za blbku, která nemá ve školství co dělat.Dodnes i ten pocit bezmoci pamatuji. Vyřešila jsem to, nebudu psát jak.Ale že to člověka stojí nervy,odnesla jsem to jen nespavostí na rok.
Není možné, aby něco takového na našich školách probíhalo.A běžte do někam s řečmi o prafesionálech. Na psychopaty není recept.

Unknown said...
February 15, 2016 at 2:18 PM  

ano,to je realita,vedení škol všechno tumluje a běda,kantorovi která hlavu vystrčí,hned po ní dostane,vzpomínám si,jak jsem byl na základkách,kde bylo zvykem,že deváťáci před koncem roku chodili a demolovali školu,stříkali svinstva po chodbách,zdíchm,žácích i uř¨čitelích,poprvé jsem je zfackoval,podruhé jsem ze školy prostě odešel,pan ředitel byl vpohodě? "vy ale kolego naděláte,stejně budem o prázdninách malovat"

Unknown said...
February 15, 2016 at 2:25 PM  

na učňáku ,pardon soš, se přehlíželo, že žáci byli opilí nebo zhulení, no o alkohol se vlastně nejednalo ale o kombinaci mařeny a energetických nápojů, a běda učiteli,který se na poradě proti tomu ozval,stejně tak je běžné povolování "nedocházky",na jedné sš to bylo až 30%,takže sehnat od žáka tři známky za pololetí bylo pedagogické umění,a skvělé samostatné téma jest šikanování učitelů ze strany rodičů,samozřejmě skrzeva ředitele e zástupce

Jana Karvaiová said...
February 15, 2016 at 4:12 PM  

Leimes, zažila jsem fetování ve škole. Vzduchem lítala slova i židle. Byla jsem blbá, když jsem na to poukazovala. Pak to schytal ředitel a najednou bylo vymalováno.policie, údiv, šaškárna. Já byla odejita a do poslední chvíle jsem dělal, že mě to fakt děsně "mrzí".

Nicka Pytlik said...
February 15, 2016 at 9:15 PM  

Vedení školy týrání krylo, tvrdí studenti

A což, když vedení školy šikanu učitelů podporuje, nebo dokonce organizuje.
To se pak teprvá dějí věci.

aknelka said...
February 15, 2016 at 9:43 PM  

To: Nico Pytlík:
Ano, to máte tedy pravdu. Podporuje a dle možnosti do šikany zapojí i pár učitelů...
Nemáte šanci.

Nicka Pytlik said...
February 16, 2016 at 1:29 AM  

Hele, fyzického násilí, v dnešní době poměrně jednoduše zdokumentovatelného se dopustí doopravdy jen nějaké to vymaštěné hovado. Na to se musí jinak. Tak pár příkladů dobré praxe.
Žáci se nakupí na chodbě před učebnou takovým způsobem, že se tím davem musíte prodírat. A čelíte stížnosti, že se žáků dotýkáte. Tak příště je v dostatečné vzdálenosti hlasitě vyzvete, aby vám uvolnili cestu. A máte tu stížnost, že na ně řvete. Tak je tedy příště tiše jednoho každého požádáte o totéž, a jste nařčeni, že soustavně a záměrně vstupujete do jejich osobního prostoru.
Pak si někdo vzpomene, že se mu loni před vaší hodinou neudělalo dobře od žaludku a přišla na něj horkost, jak se vás bál. Že s tím vyrukoval až dnes se zdůvodní skutečností, že se vás bál ještě do včera.
A pro jistotu vás třeba vyfotí zezadu, jak si myjete ruce v umyvadle, a ve všeobecné shodě se dosvědčí, že jste do toho umyvadla močili, a to necelých pět minut před přestávkou, což se ale doopravdy dalo vydržet. Fotka se opatří nápisem 'úchyl' a pověsí na net.
Když se zapojí i pár rodičů a po škole vypustí nějaké ty zvěsti, je vymalováno. To mne samozřejmě jen tak napadlo, co by se klidně dalo zrealizovat, kdyby na to přišlo. Je to čisté, zadarmo, a výsledek zaručen.

Adam Halmoši said...
February 16, 2016 at 1:48 PM  

OTŘESNÝ PŘÍPAD TÝRÁNÍ UČITELKY V TŘEBEŠÍNĚ:
NA WEBU JE PETICE USILUJÍCÍ O ODVOLÁNÍ VEDENÍ ŠKOLY

Praha, 16. 2. 2016 - Na základě otřesného případu týrání a šikany učitelky na Střední průmyslové škole, Na Třebešíně 2299, Praha 10 žádáme školskou radu této školy a také zřizovatele této školy Magistrát hl. m. Prahy, aby v nejbližším možném termínu projednal odvolání vedení této školy – konkrétně RNDr. Františka Bártla, ředitele školy a další nejužší vedení.

Není možné, aby škola půl roku kryla týrání učitele, odůvodňovala to tím, že neměla dostatečné signály o tom, že něco není v pořádku a nyní, když na věc upozornila média škola vydávala mlžící prohlášení o tom, že je vázání mlčenlivostí a jiné nesmysly.
Není také možné, aby se nyní ve světle nejnovějších události pan ředitel vzdával odpovědnosti tím, že dle sdělení sekretaritátu je nemocný.

Žádáme, aby se co nejdříve sešla k projednání případu školská rady této školy a následně, aby věc a odvolání vedení projednal zřizovatel školy, což je pražský magistrát a to bez zbytečného odkladu.

Petice je k nalezení zde: http://www.petice24.com/otesny_pipad_ikany_-_sp_tebein_praha_10

Unknown said...
February 16, 2016 at 1:50 PM  

jo jo nico, a co teprve taková zdravka nebo obchodka, to je žůůůůžo,o oblečení neoblečení ani nemluvím,do kabinetu vstup zakázán a dveře stejně pokud možno otevřené,,no a o clipy na jutrubce a fejsu nebyla rozhodně nouze,měl jsem jazykovou učebnu,kde bylo místa jako v dálkovém autobuse,nejprve jsem uličkou procházel a kontroloval, pak jsem se ze svého kouta za katedrou celou hodinu nevstal,žertovných snímků bylo spousty,nejvíc lajků měl tuším ten,jak jsem procházel uličkou a jedné pipině "náhodou " spadla propiska, pro kterou se hned ohnula a druhá zezadu to blejskla,dovedeš si představit ,kde měla v tu chvíli hlavu,nicméně jsem je nakonec porazil psychologicky,humorem,

Nicka Pytlik said...
February 16, 2016 at 3:15 PM  

jsem je nakonec porazil psychologicky,humorem

Ony ty humory přejdou, až po všech sebezíchovných opatřeních, která učitel učiní, mu vmetou, že je vůči žákům odtažitý, velmi neosobní a přezíravost z něj jen čiší. A takové tu potřebovat nemůžeme, holenku.
A co na žertovné snímečky partnerka, spoluobčané a orgány činné v trestním řízení?

tyrjir said...
February 18, 2016 at 3:39 AM  

Ve včerejším Interwiew 24 řekl Ústřední školní inspektor Tomáš Zatloukal, že inspekce bude trvat měsíc. ČŠI přitom určí opatření k nápravě, nedojde-li k ní, může navrhnout i odvolání ředitele atd. Důraz se klade na ty metodickou stránku práce ČŠI, nikoli na strohé vyvozování sankcí z kontrolního nálezu:)
Zajímalo, by mne, zda je postup ČŠI koordinován s policejním vyšetřováním nebo zda ho dokonce nemůže mařit.
To, že paní ministryně odmítla návštěvu této školy považuji za naprosto správnou věc.
J. Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.