Přečtěte si: Proč ten dvojí metr? K případu šikanované učitelky

Thursday, February 18, 2016 ·

Slyšíme v médiích, že učitel zbil žáka – a byl okamžitě z pracovního poměru propuštěn. Vzápětí se dozvíme o opačném případu. Studenti šikanovali učitelku, až z toho zkolabovala a následně zemřela.

Z článku Lubomíra Stejskala v NeviditelnýPes.cz vybíráme:

Vypadá to dost beznadějně. Když si mládež usmyslí, že nás starší, jsme-li někde sami, bude šikanovat, moc možností, jak z toho ven, nemáme.

Případ šikany učitelky, která už není mezi živými, je ale v něčem jiný. Nabízí šanci uplatnit alespoň nějakou elementární spravedlnost. Využita zatím nebyla. Jistě: pachatele tohoto odporného jednání je nutné nejprve spolehlivě identifikovat a usvědčit – a pak ze školy bez milosti vyloučit.

Nenajdeme-li totiž odvahu či vůli kout železo, dokud je žhavé, můžeme si být jisti, že bude hůř. Což je představa víc než děsivá.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.