AV MEDIA představila v Praze interaktivní technologie pro základní školy

Sunday, November 29, 2015 ·

Konference o nejnovějších trendech v technologiích pro výuku ve školách dorazila do Prahy. Na Základní škole a Mateřské škole v ulici Tusarova 790/21 se uskutečnila konference SMART Klub, která je součástí řady seminářů a workshopů pořádaných společností AV MEDIA. Pražská konference úspěšně uzavřela podzimní sérii.


V průběhu jednoho vyučovacího dne měla více než padesátka učitelů, ICT metodiků a ředitelů škol možnost inspirovat se interaktivními technologiemi a ukázkami jejich efektivního využití. Účastníci konference se přesvědčili přímo v hodině anglického jazyka, fyziky, matematiky nebo zeměpisu, jak učitelé využívají nástroje k modernímu vyučování. Jednalo se zejména o interaktivní tabule a zapojení žákovských zařízení, hlasování či měřicí systémy PASCO pro realizaci experimentů v přírodních vědách, interaktivní stůl SMART Table nebo interaktivní podlahu. Představily se rovněž novinky v oblasti cloudového řešení s využitím pro školní prostředí: SMART Amp, Google Apps, OneNote a TOGLIC. Během workshopů se účastníci seznámili i s obsahem pro interaktivní tabule od nakladatelství FRAUS, Alter a Oxford University Press.

Zkušení lektoři ze společnosti AV MEDIA, která české školy vybavila již více než 15 tisíci interaktivních tabulí, provedli účastníky všemi workshopy. Pedagogové se tak během konference seznámili s metodikou a praktickým využitím těchto tabulí. „Cílem zapojení moderních technologií do výuky je především zvýšit motivaci žáků a jejich připravenost pro budoucí život,“ říká k workshopům Ivana Melíšková, konzultantka pro vzdělávání z AV MEDIA. Přítomní ředitelé zase sdíleli zkušenosti a diskutovali strategii implementace moderních technologií do školního prostředí tak, aby jejich využívání bylo co nejefektivnější a byly vidět pozitivní dopady na výuku.
Spojovací linkou všech workshopů bylo zapojení žáků a využití výukového softwaru SMART Notebook, jehož součástí jsou nyní i aplikace pro žákovská zařízení jako jsou chytré telefony, tablety atd. Díky němu je práce s těmito zařízeními mnohem jednodušší a zajímavější jak pro žáky a studenty, tak pro učitele.

Trendem dnešní doby jsou cloudová řešení. Příkladem je SMART Amp, který využívá platformu Google, kompletně se nachází v cloudu a podporuje využití internetu a žákovských zařízení. „V tomto workshopu si učitelé vyzkoušeli, jak lze rychle a snadno vytvořit aktivity, které podporují týmovou práci a ukazují žákům správné návyky využití internetu při vzdělávání. Cloudové řešení umožňuje klasickou práci s prezentací a současně i projektovou práci,“ doplňuje Ivana Melíšková a dodává: „Využití nachází třeba i při spolupráci mezi partnerskými školami. SMART Amp nabízí možnost učit se kdekoli a kdykoli, propojuje výuku ve školní třídě s domácí přípravou.“

Fotografie z konference

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.