Přečtěte si: Ministr Chládek chce čipovat děti! Realita? Ta, že sociální sítě věří každé blbosti a politici jsou nedůvěryhodní

pátek 15. května 2015 ·

Zásadní poučení? Politika to dotáhla tak daleko, že automaticky uvěříme pouze v tom, že má ty nejhorší úmysly. A to je dost zoufalé.


Z článku Daniela Dočekala v Pooh.cz vybíráme:

Samozřejmě, Chládek si naivně představuje, že tohle zabrání tragédii jako se stala ve Žďáře a něco v tom článku povídá o tom jak to pomůže, když se to prováže s třídnicí a pošle SMS rodičům a tak. Ne, podobným tragediím to nezabrání, stejně jako tomu nedokáže zabránit pedagog stojící u dveří. Protože jde o systémové selhání a protože i v případě prevence bude docházet k systémovým selháním. Co navíc, právě Žďár měl čipové karty pro vstup, ale to už je nedůležité, pan ministr má prostě o čem mluvit.(...)

Druhá stránka věci je problematičtější. Na příkladu ministra Chládka je vidět, že je zcela nedůvěryhodný a lidé automaticky předpokládají, že je schopen takové zhovadilosti, jako je popsaná v onom článku na Burani.cz a ke slovu "čipování" automaticky přiřazují ono tolik konspiračně rozšíření "čipování". Politika to dotáhla tak daleko, že automaticky uvěříme pouze v tom, že má ty nejhorší úmysly. A to je dost zoufalé.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.