Kuchařka ze Svatojánu se zabydlela v českých kuchyních.
Zamilovali jsme si její netradiční pojetí tradičních receptů, její smysl pro
humor i zajímavé postřehy. Vy ji ještě neznáte?
Kuchařka ze Svatojánu a její foodblog
Výtvarnice na volné noze, která fotografuje, vyrábí vlastní
kosmetiku, studuje starodávné recepty a následně je modifikuje, si před dvěma
lety založila blog. Ten byl původně určen především jejím kamarádkám, které
obdivovaly její kulinářské umění. Netrvalo dlouho a tuto svéráznou kuchařku si
našly tisíce lidí, kteří rádi zkouší nové chutě.
Tip: Kuchařka ze Svatojánu sepsala své recepty do výpravné knihy,
která obsahuje 282 receptů a 648 fotografií.
Inspiraci čerpá ve starých kuchařkách a upravuje podle
vlastních nápadů. Její recepty sice čerpají z tradiční české kuchyně, ale
masa se v nich nedočkáte – Kuchařka ze Svatojánu je totiž vegetariánka.
Její recepty si získaly nejen vegetariány a vegany, ale každého, kdo chce
zkoušet tradiční chutě v moderním provedení.
Nechte se touto také inspirovat a vyzkoušejte jeden
z jejích receptů!
Recept: Ostrá fazolová polévka
Suroviny: 2 mrkve, 3 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, konzerva krájených rajčat, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, 2 konzervy bílých fazolí, petrželka, chilli paprička, 100 g fety
0 komentářů:
Okomentovat