Cukr - náš zabiják: Skrytá pravda o cukru, obezitě a nemocech

čtvrtek 9. dubna 2015 ·

Máme svou výživu pod kontrolou, anebo čelíme potravinářské lobby s jejími cíli, jak na nás co nejvíce vydělat? Co s námi dělají přidané cukry v potravinách?

Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a zdraví – když budete chtít. Přečtete si šokující informace, nezkreslené tlakem lobby potravinářů, politických ekonomů a vlků z farmaceutického průmyslu.
- RNDr. Petr Fořt, CSc.

Těmito slovy charakterizoval tuto knihu český přední odborník ve výživě s vědeckou erudicí v klinické biochemii, imunochemii  a sportovní fyziologii, autor vědeckých prací.

Tato kniha je opravdu mimořádná. Proniká do nitra vzniku obezity a civilizačních nemocí, popisuje metabolické procesy v organismu, s odkazem na složení stravy civilizovaného světa v posledních 30 letech. Vyzdvihuje zejména nebezpečnost cukru v potravinách, jeho toxicitu, a ničivé účinky moderního potravinářského průmyslu. Ten záměrným složením stravy působí na metabolické a hormonální procesy v nás, reguluje naše pocity hladu a sytosti a nutí nás kcdalší a další konzumaci, resp. nákupu, svých výrobků.

Je to kniha nejjasněji vysvětlující, kde se bere celosvětová epidemie obezity, a ukazující vztahy mezi stravováním a zdravím. Aby nám pomohl zhubnout a získat nazpět naše zdraví, předkládá nám autor strategie, které může každý z nás použít k tomu, aby si dal znovu do pořádku klíčové hormony, jež regulují hlad, pocit slasti nebo stres, ale také strategie společenské pro zlepšení zdraví příští generace.

Robert H. Lustig, M.D., M.S.L., je mezinárodně uznávaný pediatrický endokrinolog, který strávil uplynulých šestnáct let léčením dětské obezity a studiem účinků cukru na centrální nervovou soustavu, metabolismus i onemocnění. Je ředitelem programu Hodnocení hmotnosti pro zdraví dospívajících a dětí v dětské nemocnici Benioff Children’s Hospital Kalifornské univerzity v San Francisku (UCSF); je členem Centra pro diagnostiku, studium a léčbu obezity UCSF a Taktické skupiny proti obezitě Endokrinologické
společnosti.

Doporučená cena 299 Kč. Knihu se slevou přímo od nakladatele zakoupíte na www.albatrosmedia.cz.

Prolistujte si ukázkovou kapitolu:

3 komentářů:

Milan Keršláger řekl(a)...
9. dubna 2015 v 14:24  

To snad není možné. Takové pavědecké žvásty tady mají reklamu? Asi je obžerství vynález posledních let nebo co? Že je cukr jedovatý a je součástí spiknutí? To jako je jedovatá cukrová řepa nebo třtina? Nebo javorový sirup? A že to naši předci před 30 lety nejedli? A co jako jedli? Nejspíše neznali cukrové homole nebo med? A co sklízeli černoši za otrokářství, když to nebyla třtina? A co se stane z mouky působením enzymů? Že by cukr? Nebo ze škrobu v bramborách nebo kukuřici? Nejspíše cukr, jenže dodnes jsem nevěděl, že je to jed! Pomóóóc!!! Takže cukr jsou vlastně takové chemtrails v prášku...

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
9. dubna 2015 v 16:56  

Ale kdež. To víte, že patří a hlavně sem.

Víte, co je tady pavědeckých žvástů a rádoby odborníků?

Objevují tady postupy starší než 30 let a mluví zde o běžných postupech jako jedu pro školství...

Jiri Janecek řekl(a)...
9. dubna 2015 v 17:17  

Ja myslim, ze je celkem fer, ze kniha je hned ve druhem odstavci charakterizovana jako 'neuveritelna'...
A jestli tri podobne promoclanky denne umozni, abychom si tu zdarma mohli cist i myslenky permanentnich reformatoru, tak je to lepsi, nez kdybychom za ty myslenky museli jeste platit...