Přečtěte si: Firma, která přišla o byznys ve školství, oddaluje nástup konkurence

úterý 20. ledna 2015 ·

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal na konci loňského roku řešit problém se stomilionovým tendrem na zabezpečení státních maturit. Ve sporu proti sobě stojí společnost CGI IT Czech Republic (dříve Logica) a Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (Cermat) s novým dodavatelem – firmou Ness Czech.


Z článku Jana Hrbáčka v Euro.E15.cz vybíráme:

Odezva CGI na tento krok Cermatu přišla vzápětí. Firma na ÚOHS navrhla zákaz plnění i této přechodné smlouvy. V tomto případě úřad zatím nerozhodl, obvykle vynáší verdikt do 60 dní. Společnost CGI přitom Cermatu původně nabízela, že do vyjádření antimonopolního úřadu k tendru bude státní maturity dále zajišťovat – když je dostane napřímo.

„Považujeme to za velmi překvapivé, když v jedné z výzev, kterou nám společnost CGI po podání svých námitek, kterými zmařila uzavření řádné smlouvy v předpokládaném termínu, sama uznala, že jednací řízení bez uveřejnění je vhodným způsobem na přechodné zabezpečení služeb,“ kroutí hlavou Zíka. Je zjevné, že si CGI tímto vyjádřením připravovala půdu pro pokračování kontraktu, pokud by antimonopolní úřad tendr definitivně zrušil (viz box).

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.