Vzdělávací portál eKabinet.cz představuje nové digitální materiály pro mateřské školy a děti se speciálními vzdělávacími potřebami Krok za krokem a Hravá slovíčka

středa 5. listopadu 2014 ·

Učitelé v mateřských školách mají k dispozici nové digitální edukační materiály, které rozšiřují edici pro předškolní vzdělávání na portálu eKabinet.cz. Titul Krok za krokem je zaměřený na komplexní formování klíčových dovedností dítěte od 3 let, které souvisejí s jeho přirozeným rozvojem. Druhý titul Hravá slovíčka klade důraz na procesy spojené s osvojováním jazyka a na logické myšlení dětí. Oba jsou vhodné také pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami.


Krok za krokem obsahuje množství interaktivních aktivit a také doplňkových materiálů vhodných pro tisk a další práci po vypnutí počítače. Obsah je rozdělený do jedenácti kategorií podle jednotlivých oblastí vnímání. Každá oblast je dále rozčleněna na roční období: jaro, léto, podzim, zima. U dětí rozvíjí sociální, motorické a matematické dovednosti, prostorové vnímání, orientaci a poznávání přírody.

Titul Hravá slovíčka umožňuje pedagogovi u dětí správně rozvíjet jazykové kompetence a podporovat verbalizaci myšlenek. Prostřednictvím práce s materiály a správného řečového vzoru pedagoga je možné také předcházet poruchám řeči, případně diagnostikovat už existující poruchy a reedukovat je. Titul podporuje také rozvoj sociálních kompetencí, audio-vizuálně-motorické koordinace, prostorového vnímání a fonematického sluchu. Mnohé aktivity mohou být použity jako společenské hry podporující tvořivé myšlení a manuální dovednosti dítěte. Součástí jsou také pracovní listy, které lze použít jako prvek spolupráce mezi učitelem a rodičem dítěte, omalovánky a další materiály.

„Pro pedagogy v mateřských školách jsme připravili nové pomůcky pro efektivní práci s dětmi. Interaktivní tituly Krok za krokem a Hravá slovíčka umožňují pracovat jednak ve skupině, ale také individualizovat edukační proces a cíleně podporovat konkrétní děti v rozvoji v souladu s jejich individuálními potřebami. Doplňují již zavedené tituly pro mateřské školy Příprava na školu a Angličtina Nicole and Tommy,“ uvedl Richard Valenta, ředitel společnosti EDULOGY, která vzdělávací portál eKabinet.cz provozuje.

Alena Rybková, ředitelka Mateřské školy Srdíčko v Pardubicích, k tomu dodává: „Materiály pro děti předškolního věku Krok za krokem a Hravá slovíčka jsou výborné, zahrnují široké možnosti využití, ať už pro jazykové, matematické či kognitivní vzdělávání. Jejich velikou výhodou je variabilita, kdy si například po zadání klíčového slova mohu sama dle potřeby sestavit skladbu vzdělávacích činností s ohledem na schopnosti a věk dětí. Malé děti zaujaly materiály povedenou grafikou, ale jinak jim činnosti a úkoly zprostředkovávám já. Starší děti si mohou volit samy, v systému se bez problémů orientují.“

Digitální edukační materiály titulů Krok za krokem a Hravá slovíčka jsou přizpůsobeny Rámcovému vzdělávacímu programu pro předškolní vzdělávání. Ukázky a další informace včetně možnosti objednání balíčků digitálních materiálů jsou k dispozici na portálu eKabinet.cz www.ekabinet.cz.

Více o vzdělávacím portálu eKabinet.cz
Portál eKabinet.cz obsahuje více než 40 000 profesionálně vytvořených digitálních vzdělávacích materiálů pro mateřské, základní a střední školy. K dispozici jsou materiály z matematiky a přírodovědných předmětů, anglického jazyka a předškolního vzdělávání ve formě videí, animací, simulací, 3D modelů, fotografií, obrázků, interaktivních cvičení a doplňkových materiálů. Materiály rozdělené podle předmětů a úrovní a nástroje pro efektivní práci učitelů jsou k dispozici online na www.ekabinet.cz. Provozovatelem portálu je česká společnost EDULOGY, která působí v oblasti elektronického vzdělávání a tvorby digitálního vzdělávacího obsahu pro školy.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.