Nevíte, co jíte

úterý 21. října 2014 ·

Jak vás klame potravinářský průmysl

Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky? Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu.

Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu.

Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí.

Kniha je přehledně rozdělena do tří částí:

- Co jsou to tuky?
Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví.

- Co jsou to cukry?
Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné.

- Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě
Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli.

Doporučená cena 349 Kč. Pouze do konce října zakoupíte na knihy.cpress.cz se slevou 25 %.

Prolistujte si ukázkou kapitolu:


0 komentářů: