Prodej knih nejen o matematice, nejen pro učitele.

čtvrtek 4. září 2014 ·

Nabídka odborných a populárně vědeckých knih, nejen do školních knihoven.

Vystudoval jsem matematiku a deskriptivní geometrii, učitelství. S prací učitele jsem skončil 31. 12. 1989, potom jsem se živil jako programátor a od září 1993 jsem bohužel invalidní důchodce.

Před sedmi lety jsem přeložil dvě knihy o historii matematiky a vydal je vlastním nákladem.
Jsou to knihy Cesta k integrálu o historii pojmu určitý integrál, od antiky do 19. stol., od Archiméda ke Cauchymu a Riemannovi, druhá kniha je Historie analýzy o historii matematické analýzy od antiky do počátku 20. stol. Kniha vyšla německy a anglicky a mojí zásluhou i česky. Autory je 13 předních historiků matematiky a má 13 kapitol, každá je o historii jedné disciplíny matematické analýzy.

Podrobnější informace najdete na mých stránkách www.mathpublishing.eu, kde jsou v PDF recenze doc. Vladimíra Vlčka z Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého, které vyšly v Matematice, fyzice, informatice.

Mám připravené k vydání další knihy. Přeložil jsem první ze tří knih (částí) Matematických principů přírodní filosofie Isaaca Newtona, spis Johannese Keplera Nové stereometrické výpočty vinných sudů, tedy výpočty objemů rotačních sudů, jde o Keplerův text, který je jeho příspěvkem ke zformování kalkulu před Newtonem a Leibnizem. Další text, který jsem přeložil je první učebnice diferenciálního počtu markýze l¨Hospitala Analýza nekonečně malého za účelem chápání křivek, první ze dvou knih (částí) textu Bonaventury Cavalieriho Geometrie vyložená jiným způsobem za pomocí nedělitelných spojitého. Přeložil jsem i kratší texty N. I. Lobačevského Geometrické výzkumy v teorii rovnoběžných čar, habilitační práci Riemanna O počtu prvočísel, které jsou menší než zadaná veličina, první práci Evariste Galoise O jedné větě o řetězových zlomcích.

Váš zájem o vydání knih, jejichž překlady jsem připravil, můžete nezávazně projevit na www.mathpublishing.eu/Anketa-o-knihach.htm.

Vedle knih, které jsem vydal, prodávám také jiné knihy. Mám internetový obchod www.eukleides.cz/store, patří mezi menší, mám kolem 2 tisíc položek.

Prodávám nejen knihy o matematice, ale také fyzice, historii, filosofii, astronomii, psychologii, medicíny, sociální práci, pedagogice, vojenství, filologii, chemii, zemědělství, náboženství, umění, divadle a hudbě, józe a esperantské texty, texty Keplera, Descarta, Nietzscheho, Schopenhauera, Bolzana, Goedela, Kanta a Komenského, Tesly a o nich.

Velmi rozsáhlá je nabídka překladatelských slovníků, nejen pro překladatele či studenty, která čítá přes 500 titulů a dotýká se mnoha oborů a jazykových kombinací.

Velmi dobře se prodávají knihy, jejichž autorem je prof. Petr Vopěnka, popř. knihy, na jejichž vydání se podílel, jako např. Eukleidovy Základy. Více viz
eukleides.cz/store/index.php?route=product/category&path=20_146

Pokud byste si nějaký titul vybrali, budu rád, jako invalidní důchodce poskytuji náhradní plnění.
Navštivte www.eukleides.cz/store či www.mathpublishing.eu.

Školám a knihovnám nabízím slevu, kterou nabízím i ostatním zákazníkům, ale většina zákazníků neumí těchto slev využít. Snažím se nabízet i výhodné poštovné od 45 Kč, balné 20 Kč je jen u objednávek do 200 Kč. U objednávek nad 1400 Kč je poštovné zdarma. Školám, knihovnám a ostatním institucí na fakturu, většina ostatních zákazníků chápe, že zásilka na dobírku je nesmysl, který jen zásilku prodražuje

RNDr. Karel Vašíček, Družstevní 117, 530 09 Pardubice, 466401520

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.