Přečtěte si: Ministr Chládek v našem městečku

čtvrtek 4. září 2014 ·

Ministr školství prvního září navštívil základní školu ve městě, kde jako starosta působí i Ondřej Vaculík. Marcel Chládek zde měl půlhodinový výklad o tom, o co se ministerstvo školství pod jeho vedením snaží.


Z článku Ondřeje Vaculíka v DeníkReferendum.cz vybíráme:

Žádnému z ředitelů patrně nevadilo - nikdo nepolemizoval - omezení pravomocí ředitelů škol při určování odměn učitelům. Podle Chládka ředitelé škol musí odolávat, nebo podléhat příliš osobním vztahům s kolegy v rámci dobrých vztahů, takže stejně se jim nedaří odměny rozdělit spravedlivě. Proto na udělování části odměn vznikne ministerský předpis a ředitel rozdělí jenom zbytek, který nebude budit závist. – To je věru podivná ministerská logika, ale logika to je, že …. A ředitelé poslouchali, ani nedutali.

Chládek chce omezit pravomoci obecních rad při jmenování ředitelů škol. Aby o vítězi ve výběrovém řízení rozhodla výběrová, tedy hodnotící komise a rada vybraného uchazeče toliko jmenovala. Pouze ze závažného důvodu, když by se uchazeč něčím provinil, přestoupil zákon, někoho znásilnil, by mohla rozhodnout jinak.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.