Přečtěte si: Kvůli radním školy nemají nové tablety

čtvrtek 4. září 2014 ·

O milion korun připravili ústečtí radní místní školy. Děti tak mohou zapomenout, že by při vyučování používaly tablety. Školy je přitom mohly získat zcela zdarma. I s kurzy pro učitele a potřebnými programy. Projekt ale ústečtí radní zařízli.


Z článku Víta Lukáše v Ústecký.Deník.cz vybíráme:

Na školách se o tabletech vášnivě diskutovalo. „Pamatuji, že jsme to probírali na schůzce ve škole. Hlavně to, zda by to znamenalo koupit tablety i dětem domů," řekl opoziční zastupitel František Nesvadba. Dodal, že ale nedokáže posoudit, zda nezapojení se do programu byla chyba.

Ministerstvo chce z programu proškolit 20 tisíc učitelů. Tam, kde tablety mají, si je chválí.

„Materiály z portálu žáky baví, zpracování se jim líbí. Každá po novém vedená hodina žáky osvěží a ze zpětné vazby vím, že si z prezentace hodně pamatují. A mohou se seznámit i s pokusy, které by ve škole nešly provést," řekla před nedávnem Deníku Tatiana Kučerová ze ZŠ Jana Husa v Písku.

5 komentářů:

krtek řekl(a)...
4. září 2014 v 13:44  

Každá škola měla dostat dvacet tabletů? A zdarma? To si radní troufli hodně, takovou lukrativní nabídku odmítnout. Demonstraci rodičů na ně!

Eva Adamová řekl(a)...
4. září 2014 v 18:19  

Z článku mám trošku pocit, že radní v Ústí vůbec netušili o čem ten projekt má být (např. že to zas až tak nutně nemusí být zrovna tablety) a že tudíž netušili, co vlastně neschvalují. Ale ono je to takto na radnicích a v parlamentu naprosto běžné.

Unknown řekl(a)...
4. září 2014 v 18:55  

a co tak hlavičku,mozeček a ručičky místo tabletů, kompů,hravých tabulí,a jiných byznys pidlovin , tihle malí šmudlové budou excelovat na amerických univerzitách, a pak doma budovat vědu a průmysl zatímco naši kreativní géniové

malhttps://www.youtube.com/watch?v=_hDwP5F32wcí

Unknown řekl(a)...
5. září 2014 v 7:29  

Vždy je problém, když se snaží přes centrálně financované nákupy politici změnit plošně didaktické metody učitelů. Učitelé musí sami chtít. Pokud nechtějí a jsou v lepším případě donuceni ke kosmetické změně metod lácí tabletu, jde většinou o vyhozené peníze. A proto by bylo zajímavé vědět, jak je sledována komplexní efektivita této investice.

Biene řekl(a)...
7. září 2014 v 21:10  

Ach jo..problém je v tom, že média tento projekt redukovala na "tablety do škol"..nikdo si nepřečetl pořádně výzvu a nejspíš ani projekt pro Ústí..Jádro všech projektů je v tom, aby se učitelé naučili pracovat s novými přístroji (mmj. s tablety). Už dlouho jsou učitelé v této oblasti stále v závěsu za dětmi. Šmarjá..kdy už pochopíme, že se prostě pedagogická práce musí změnit, abychom zvládli současnou informační společnost. Můžeme se tady donekonečna dohadovat, jak je lepší používat hlavičku, mozeček apod..ale to, že žijeme v době globální sítě, prostě NELZE DONEKONEČNA IGNOROVAT!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.