Přečtěte si: Kraj nechce státní přijímačky na školy

pondělí 22. září 2014 ·

Vedení Libereckého kraje se rozhodlo, že se nepřipojí k projektu ministerstva školství na státní přijímačky na střední školy.


Z článku Petra Vodseďálka v Jablonecký.Deník.cz vybíráme:

Na rozdíl od projektu ministerstva platí v Libereckém kraji jednotné přijímací zkoušky nejen pro gymnázia a střední školy, ale také pro školy umělecké nebo sportovní gymnázia i pro obory nástavbového studia. Na ty státní přijímačky nemyslí. Problémem je podle Losové i termín zkoušek. Projekt ministerstva počítá s termínem mimo závaznou vyhlášku, podle níž by se měly zkoušky na střední školy konat od 22. do 30. dubna.

Pilotní zkoušky však mají být už 20. dubna. „Právníci jsou přesvědčeni o tom, že v případě sporu s nějakým uchazečem, by to mohlo skončit soudem, který bychom prohráli, protože vyhlášky jsou závazné," uvedla Losová, Ministerstvo v termínu konání problémem nevidí, protože je účast na testování dobrovolná.

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
22. září 2014 v 15:15  

"Ministerstvo v termínu konání problémem nevidí, protože je účast na testování dobrovolná."

Milé ministerstvo, představitelé Libereckého kraje mají jednoznačně pravdu. Ona je totiž ta účast dobrovolná pro střední školu, která se do pilotu nemusí přihlásit. Ale pro žáka, pokud se na některou pilotní školu bude hlásit už se o nějaké dobrovolnosti hovořit nedá. Ten bude muset státní testy absolvovat.

Ondřej Šteffl řekl(a)...
22. září 2014 v 20:25  

"Ten bude muset státní testy absolvovat."

Náš právník říká, že nebude... a v odvolání nepochybně uspěje.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.