Otestujte si své IT dovednosti! IT Fitness test 2014

pátek 5. září 2014 ·

Dům zahraniční spolupráce si dovoluje pozvat učitele, žáky i širokou veřejnost, aby si vyzkoušeli své počítačové dovednosti v testu IT Fitness. Test IT Fitness je součástí kampaně Evropské komise e-Skills for Jobs 2014, která se snaží upozornit na důležitost počítačových dovedností pro život všech občanů Evropské unie.

Test byl vytvořen ve dvou úrovních. První úroveň je určena žákům základních škol, druhá pro žáky středních, vyšších odborných a vysokých škol a širokou veřejnost. Test se zaměřuje na zvládnutí teoretických i praktických otázek z oblasti informačních a komunikačních technologií. Jedná se o otázky a úkoly, jež většina z nás řeší v běžné práci s počítačem, jeho softwarem, textovými, tabulkovými, grafickými editory a samozřejmě internetem. Po absolvování testu každý účastník obdrží na email certifikát s procentuální úspěšností.

Cílem testu není plošně zjistit, jak na tom Češi jsou v používání ICT, ale každému jedinci ukázat, v kterých oblastech jsou jeho ICT dovednosti dostatečné, kde má naopak mezery a mohl by se více vzdělávat, aby byl v budoucnosti konkurenceschopný na trhu práce.

Co přinese test školám v ČR

  • testování širokého spektra znalostí a praktických dovedností týkající se práce s počítačem, ovládání e-mailové komunikace nebo pravidel bezpečnosti na internetu apod.;
  • testování ICT dovedností žáků zdarma.

Dosud se otestovalo přes 11 600 žáků i zájemců z řad široké veřejnosti. Test je k dispozici do 30. 9. 2014. Testování je ZDARMA.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.