Otázky Václava Moravce: Marcel Chládek, Anna Putnová a Jan Korda

pondělí 8. září 2014 ·

Hosty pořadu 7. září 2014 byli Marcel Chládek (ČSSD), ministr školství, Anna Putnová (TOP 09), odborná mluvčí pro rezort školství, členka Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu PS, a Jan Korda, prezident Asociace profese učitelství, ředitel ZŠ na Lyčkově náměstí v Praze 8. Hlavní témata byla: kariérní řád učitelů, platy učitelů rozpočet rezortu priority pro rok 2014/2015 vzdělávací Strategie 2020.

10 komentářů:

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
8. září 2014 v 12:33  

Chládek potvrdil absurditu kariérního řádu pro 25 % učitelů, pro které je plánován 3. a 4. stupeň. A potvrdil i to, že Karmelitská nebude o ničem diskutovat, ale upeče si jeho podobu pěkně sama.

Unknown řekl(a)...
8. září 2014 v 13:50  

Podle přísně utajených zdrojů bude pro vstup do řádu povoláno pouze těch zbylých 75 %, kteří se původně ze skromnosti nepřihlásí. Těch 25 % bude odměněno podle zásluh...

Pan ministr je filuta, ví jak na to.

Radek Sárközi řekl(a)...
8. září 2014 v 15:41  

Koukám, že ministr neustojí ani drobný nesouhlas a hned se do každého naváží... :-(

poste.restante řekl(a)...
8. září 2014 v 16:11  

Mne zase zaujalo, že vrcholem pedagogické kariéry má být post inspektora. To by (snad) mělo smysl, kdyby ČŠI byla poradním a metodickým orgánem. Což není. Ale i tak je představa, že člověka, který je schopným ředitelem, dobrým organizátorem, místo abychom jej nechali vykonávat skvěle jeho práci, "za zásluhy" učiníme představitelem orgánu buzeračního, je fantastická.
Krom toho, když vezmu v potaz profesní C.V. některých současných inspektorů, pak mne představa, že oni jsou těmi "best of" nutí k nezřízenému smíchu a následně zoufalému štkaní.

Nicka Pytlik řekl(a)...
8. září 2014 v 20:06  

hned se do každého naváží

Tak v tom jsme si ale velmi podobni... a to by asi tak mohlo stačit.

představa, že oni jsou těmi "best of"

K sobě stejní, nebo alespoň podobní, jsou vybíráni zpravidla. A ve státní správě a samosprávě pak zejména a na všech úrovních.

Jenyk řekl(a)...
8. září 2014 v 22:53  

Jan Korda je nějaký snaživý pan ředitel ZŠ. Je nějak hodně slyšet a vidět. Jde mu o jeho školu nebo míří dále a výše?

Radek Sárközi řekl(a)...
9. září 2014 v 1:46  

Pan Korda mluvil velmi rozumně. Paní Putnová je úplně mimo...

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. září 2014 v 8:03  

mluvil velmi rozumně

Věřme, že tak i koná. Že všichni členové sboru jsou řádně kvalifikováni, že jsou zařazeni do platové třídy a stupně, které odpovídají jejich pracovní náplni a praxi, že žádného z nich neposílá na prázdniny na pracovní úřad, a že, jsou-li v právu, se dokáže za ně postavit, i když mu to případně neprospívá...

BP řekl(a)...
9. září 2014 v 20:55  

3. a 4. stupeň kariérního řádu bude jen pro vyvolené. Zase jsme si všichni více rovnější.
Proč já mám pořád pocit, že vůbec nerozumím, proč se něco takového zavádí, když to nebudou rovné šance pro všechny?!

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. září 2014 v 21:36  

bude jen pro vyvolené

Tak jsem žil v naději a snových vizích, že v závěru svojí pedagogické kariéry ji konečně budu moci rozjet tak, jak odpovídá mým skutečným předpokladům a kvalitám.
A zase nic. To je prostě k uzoufání. Ještě, že mám poměrně slibnou budoucnost jako Pytlik. Soudě podle možností současných expertů, konzultantů a mluvčích, čím větší tajtrlik a pitoma, tím více mu je dopřáváno sluchu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.