Nechte zaznít kubánský rap Los Aldeanos i ve vaší obci díky programu Promítej i ty! filmy z Jednoho světa

pátek 5. září 2014 ·

Rapové hity ilegální kubánské kapely Los Aldeanos roztančí již brzy Českou republiku a vypoví posluchačům vlastní příběhy ze života na „Ostrově svobody“. Dokumentární film o rapových rebelech nazvaný Viva Cuba Libre – rapová vzpoura je totiž od září zařazen do programu Promítej i ty!, který zdarma přináší úspěšné dokumenty českému publiku. Na www.promitejity.cz se může kdokoli v ČR zaregistrovat a film promítnout své rodině, přátelům, sousedům.


Viva Cuba Libre – rapová vzpoura (Viva Cuba Libre: Rap is War / Cuba, USA / 2013 / 60 min.) byl promítán na festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět 2014. Režisér Jesse Acevedo film v Praze osobně představil a následně se radoval z ceny, kterou mu udělila Studentská porota.

V nabídce Promítej i ty! od září přibylo i dalších osm filmů z nabídky letošního Jednoho světa:

#chicagoGirl – dokument o syrské studentce v USA, která přes Facebook koordinuje válku v Sýrii

Dál nic – dokument Ivo Bystřičana o kontroverzní stavbě dálnice přes České středohoří

Poslední sny – poetický dokument o klientkách dánského hospicu

Prachy v prachu – populistická kampaň estonského divadla proti zkorumpovaným politikům

Přestupní stanice – dokument o osudech ilegálních íránských migrantů na cestě do Evropy

Putinovy hry – dokument o korupci a bezpráví na obyvatelích Soči během příprav zimní olympiády

Verdikt v Maďarsku – záznam soudního procesu s pachateli útoků na romské vesnice z roku 2008

Vražedná pole na Srí Lance – dokument o válečných zločinech při operaci proti Tamilským Tygrům

Pro promítače a promítačky jsme připravili webové stránky www.promitejity.cz s větší možností zapojení do rozšiřování doprovodných materiálů a tvorby článků. Velkou novinkou je, že mimo samotné projekce lze na mapu Promítej i ty! přidat i další kulturní akce, které naši promítači a promítačky pořádají. Tímto krokem chceme podpořit všechny, kdo se aktivně podílejí na kulturním životě ve svých obcích. V programu Promítej i ty! je od září již 31 dokumentárních filmů. Dosud se zaregistrovalo asi 1500 promítačů a promítaček, kteří uspořádali celkem 8000 projekcí pro více jak 70 tisíc diváků.

Jak funguje Promítej i ty!

Program je alternativní formou distribuce kvalitních dokumentárních filmů, které by kina z důvodu nízké výdělečnosti nezařadila do svého programu. Díky Promítej i ty! se filmy z Jednoho světa dostávají k dalším divákům po celé zemi. Půjčit si film mohou všichni registrovaní promítači a promítačky, a to s jedinou podmínkou: na projekci nesmějí vybírat vstupné. Snímky jsou poskytovány s doprovodnými informačními materiály, které slouží jako podklady pro diskusi, již film jistě vyvolá.

Informace k filmu Viva Cuba Libre – rapová vzpoura:

Promítej i ty!: - http://www.jedensvet.cz/pit/filmy-materialy/36

Foto z filmů ke stažení na www.jedensvet.cz/2014/foto-z-filmu

Bližší informace poskytne Ondřej Kamenický, ondrej.kamenicky@jedensvet.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.