Studio ČT24: Ministr školství k jednotným přijímačkám na střední školy

úterý 5. srpna 2014 ·

Informace z tiskové konference ministra školství Marcela Chládka komentuje Anna Putnová, místopředsedkyně výboru pro vědu a vzdělávání.


Téma je diskutováno od cca 10:45 záznamu.

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
5. srpna 2014 v 12:02  

Zhruba v polovině krajů jednotné nepovinně povinné přijímačky na SŠ jsou (v některých už i 5 let). Dokonce je tam stanovené i to doporučené tzv. nepodkročitelné minimum (když slyším tento výraz, říkám si svatá ty prostoto, chudero češtino a chudáku selský rozume). Bohužel to v těchto krajích naprosto nic nevyřešilo. Na maturitní obory tam stejně berou všechny, kteří o to projeví zájem. A že by to snad mohlo vyřešit rozdílnou úroveň vycházejících žáků z různých základek např. v matematice, čemuž ministr evidentně věří? Ta je bohužel dána rozdílně nastaveným ŠVP, což vyplývá z benevolence RVP. Toto jednotnými přijímačkami rozhodně nevyřešíme. A neměli bychom jen tak zcela náhodou řešit příčinu a ne následek?

Nicka Pytlik řekl(a)...
5. srpna 2014 v 12:25  

Na maturitní obory tam stejně berou všechny, kteří o to projeví zájem.

K nám se dokonce dostávání i děti, které nechtěly.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.