Přečtěte si: Odcházím, u školství však zůstanu, říká Hubatka

středa 6. srpna 2014 ·

 Po jednadvaceti letech práce ve škole a deseti letech na pozici ředitele opustil v polovině prázdnin post ředitele Základní školy Dr. Mareše ve Znojmě pedagog Miloslav Hubatka. Znojemskému deníku Rovnost exkluzivně prozradil, proč jako ředitel končí a kam míří.


Z rozhovoru Dalibora Krutiše s Miloslavem Hubatkou ve Znojemský.Deník.cz vybíráme:

Škola, ze které nyní odcházíte, je známa svým moderním přístupem k výuce včetně moderních informačních a didaktických technologií.

Škola není dílo jednotlivce. Byl jsem vždy obklopen řadou vynikajících kolegů a díky nim se mi dařilo naplňovat své vize. Podařilo se nám mít špičkově vybavenou školu ve všech oblastech. Jde o technologie, nadání a jazyky. To se nám podařilo i díky zřizovateli. Musím konstatovat, že škola Dr. Mareše je vybavena na evropské úrovni. Dařilo se nám také v mezích možností naplňovat potenciál našich školáků. Také se nám podařily certifikované zkoušky na Cambridge. Ze šestatřiceti dětí, které všechny zkoušky splnily, jednatřicet dosáhlo takového umístění, že by mohly jít hned na vyšší úroveň zkoušek. To je jistý indikátor kvality výuky na naší škole.

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
7. srpna 2014 v 21:07  

Český vzdělávací systém je schopný vstřebat prakticky neomezený počet expertů, konzultantů a mluvčích.
Taková černá díra světové pedagogiky.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.