Reakce ministerstva školství na vyjádření EDUin

Wednesday, July 2, 2014 ·

Ministerstvo školství zcela odmítá tvrzení uvedená v poslední tiskové zprávě EDUin s názvem Praktické školy budou opět pastí pro znevýhodněné děti. Obsah této zprávy je založen na nepochopení navrženého ustanovení, které v žádném případě nepředjímá umísťování dětí se speciálními vzdělávacími potřebami do režimu speciálních škol, včetně základních škol praktických.


Posouzení dětí se zdravotním postižením zůstává v rukou odborných pracovníků školských poradenských zařízení, kteří budou nastavovat podpůrná opatření, využívat nové diagnostické nástroje a usilovat o nastavení optimální podpory pro žáky ve vzdělávání. Navíc bude pro komplexnost posouzení vzdělávacích potřeb dítěte a stanovení optimálních podpůrných opatření zohledňováno stanovisko odborných lékařů. Činnost školských poradenských zařízení také bude kontrolovat inspekce.

Ministr školství Marcel Chládek navíc navrhuje další proinkluzivní kroky, jako jsou přípravné třídy pro všechny děti a povinný poslední rok v mateřské škole.

2 comments:

Simona CARCY said...
July 2, 2014 at 10:08 PM  

Jak tak koukam na uspesnost zaku u maturit, mel by pan ministr vlozit po zakladni skole jeden povinny rok pripravky na stredni skolu a mozna i neco pred nastupem vysokoskolskeho studia. Zdroje jsou....

Nicka Pytlik said...
July 3, 2014 at 11:34 AM  

Především by tu měl být povinný zábavně motivační předmaturitně přípravný 'svatý' ročník.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.