Ministr školství vyhlásil fond na rozvoj kapacit MŠ a ZŠ

úterý 1. července 2014 ·

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek dnes na společné tiskové konferenci s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou vyhlásil avizovaný národní fond na podporu rozvoje kapacit mateřských a základních škol. Jedná se o další splněný závazek vyplývající z programového prohlášení koaliční vlády.

Hlavním cílem rozvoje kapacit v oblasti regionálního školství je nastavit dlouhodobý systém podpory ve vazbě na demografický vývoj a potřeby trhu práce. „Chceme pomoci maminkám, které se chtějí vrátit na trh práce, aby se o jejich děti postarala předškolní zařízení,“ vysvětlil hlavní záměr podpůrného programu ministerstva školství premiér Bohuslav Sobotka. Jedná se podle něj o podporu, která bude sloužit zejména obcím s vysokým převisem poptávky po místech v předškolních zařízeních.

Spoluúčast měst a obcí bude tvořit 15 % prostředků, zbytek bude uhrazen z vyhlášeného fondu. „V prvním kole očekáváme, že v podpůrném fondu bude 1,5 mld. Kč s tím, že podpora bude pokračovat i ve druhém a dalším kole,“ vysvětlil na tiskové konferenci ministr školství Marcel Chládek. Celá věc navíc bude podle jeho slov podpořena evropským fondem na léta 2015 – 2023.

Ministr školství na tiskové konferenci připomněl svůj záměr uzákonit povinný poslední rok předškolního vzdělávání. „Očekávám, že k uzákonění dojde do dvou až tří let a do té doby by měly být díky vyhlášenému fondu kapacity dostatečně navýšeny,“ řekl ministr školství Chládek.

DETAILNÍ INFORMACE NALEZNETE ZDE.

INFOLINKA K VÝZVĚ: tel. 234 811 478 - Odbor investic MŠMT.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.