Tělocvik s Chládkem a přírodopis s Liškou aneb ministři školství jdou učit

pondělí 16. června 2014 ·

Dva ministři školství odučí hodinu na základních školách v rámci kampaně CHCI UČIT. Připojí se tak k dalším ambasadorům, kteří se rozhodli podpořit prestiž učitelského povolání.


Ministr školství Marcel Chládek zvolil hodinu tělocviku a bývalý ministr školství Ondřej Liška přírodopis. Oba se tak stanou ambasadory kampaně CHCI UČIT, která chce zvýšit společenské uznání učitelské profese a upozornit na její klíčovou roli.


Oba ministři školství si vybrali obor jim blízký, ministr Chládek bude učit v páté třídě v Novém Strašecí tělesnou výchovu, exministr Liška přírodopisná praktika v šesté třídě na Hanspaulce. V praxi si vyzkouší, jak náročné je postavit se před žáky, jak se zapisuje do třídnice i jak si poradit s časovým úsekem 45 minut. Ministři se tak stávají ambasadory kampaně, odborníky z jiné profese, kteří se postaví před žáky v roli učitele.
Kampaň CHCI UČIT chce zvýšit prestiž učitelského povolání a nyní vyzývá celkem 100 lidí různých profesí, aby si vyzkoušeli stát se na hodinu učiteli. Nabídku jít učit již využila PR manažerka, chovatel ovcí, ministr i programátor. Ještě 94 odvážných se může zapojit v průběhu podzimu.
Ondřej Liška učí v pondělí 16. 6. hodinu přírodopisu na ZŠ Hanspaulka od 13:55.
Marcel Chládek svou hodinu tělocviku odučí ještě do prázdnin, o přesném termínu Vás budeme informovat.

Ondřej Liška, ambasador a exministr školství, říká: „Děti by si z hodiny měly odnést především porozumění, že ničivá síla povodní není jen přírodní úkaz, ale něco, na co my lidé máme vliv. To, že způsob, kterým se budeme chovat k naší krajině, může významně ovlivnit naše životy.“

Kateřina Hořavová, manažerka kampaně CHCI UČIT, říká: „Učitelé jsou pro naši společnost nesmírně důležití a oba páni ministři se rozhodli jít učit, aby na klíčové postavení učitelského povolání upozornili. Jsem velmi zvědavá, jak bude hodina vypadat a co na takovou hodinu přírodopisu s panem ministrem řeknou děti.“

4 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
16. června 2014 v 21:28  

V praxi si vyzkouší, jak náročné je postavit se před žáky

Cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha...
Konečně dobrej fór!!!
A nějaká středně vyloučená lokalitka by ta nebyla?

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
16. června 2014 v 21:58  

Najde se individuum, které bude mít odvahu jim říct, že hodina stála za hovno?
Bude-li tomu tak?

Nicka Pytlik řekl(a)...
16. června 2014 v 22:06  

Video! Video! Video!
Prosííím...

obyčejná učitelka řekl(a)...
16. června 2014 v 23:22  

Nebojím se, že by to nebylo s plnou parádou. Závažnost takové situace pochopí i Semerád. O co, že by nehýkal?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.