Re: Ministerstvo školství zpříjemnilo školám konec školního roku a začátek prázdnin...

pátek 27. června 2014 ·

Od ZŠ Dolní Kounice jsme dostali tento komentář k článku EU peníze školám: Ministerstvo školství zpříjemnilo školám konec školního roku a začátek prázdnin. Jen tak dál!, který jsme zařadili samostatně jako ukázku možného řešení.


My jsme to vyřešili takto - zaslali jsme na MŠMT vytvořené materiály tak, jak je máme v našem úložišti a doplnili jsme tímto textem:

Dobrý den,

obdrželi jsme žádost o zaslání veškerých schválených výukových materiálů vytvořených v projektu „EU-peníze školám“. Žádost se opírá o část II, odst. 10 a 15 Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Ustanovení odst. 10 je pro tento účel zbytečné, protože žádáte o zaslání materiálů, nikoli o doplňující informace. V souladu s čl. 15 jsme s MŠMT uzavřeli licenční smlouvu k autorským dílům specifikovaných v čl. I odst. 1. smlouvy. Proto vám zašleme tyto sady tak, jak jsou specifikovány ve smlouvě. Projekt máme již rok ukončen, vše v souladu s příručkou verze č. 1. Proto zasílané materiály nebudeme upravovat dle vašich požadavků.

S pozdravem
Mgr. Oldřich Brabec, zást. řed.

7 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
27. června 2014 v 13:11  

Jenom, aby se teprve teď neprovalila lesk a bída některých škol, které materiály kopírovaly od jiných. MŠMT při kontrolách některé takovéto školy odhalilo, ale asi to byla jen špička ledovce ...

Janek Wagner řekl(a)...
27. června 2014 v 13:27  

Kopírování snad zakázáno vysloveně nebylo ;-)

Nicka Pytlik řekl(a)...
27. června 2014 v 13:30  

výukové materiály musí být zaslány v původním formátu (Word, Excel, PowerPoint, Smart Notebook, ActivInspire, aj.);

...lesk a bída některých škol, které materiály kopírovaly od jiných.


No jo, vlastně, orginály dokumentů!
Žeby na ministerstvu věděli, kterak z kódu vyšťárat a analyzovat genezi tvorby materiálu? Kdo, kdy, jak vytvářel, aktualizoval... aja jaja jaj, těžké časy nastanou.

Ostatně, nijak jsem se v této taškařici neangažoval, neangažuji a angažovat nebudu, ale přesto:
Musely být ony DUMy odučeny na v rámci projektu pořízeném vybavení?

Eva Adamová řekl(a)...
27. června 2014 v 16:16  

"Kopírování snad zakázáno vysloveně nebylo ;-)"

Děláte si srandu, že? Když jsem onehdá hledala na netu pracovní list na procvičení úhlů v 6. ročníku, našla jsem DUMů z EU PES desítky, jenže všechny byly prakticky stejné a všechny byly zkopčené z pracovního sešitu od Frýzka. A citace? Kde nic, tu nic. A to ještě mnohé školy DUMy na net neumisťovaly.

Unknown řekl(a)...
28. června 2014 v 1:01  

Tady vážená paní Evo není hlavním problémem nějaké kopírování DUM. Tady jde evidentně o naprosto nesmyslnou činnost. Do projektu jsme šli hned po vyhlášení a patřili jsme mezi první školy od září 2010. 5 monitorovacích zpráv jsme měli v pořádku, včetně zpracovaných DUM v PDF. Přesně jak byl požadavek dle příručky. A najednou zase někdo mění podmínky. Buď je to sabotáž nebo někomu na MŠMT hráblo. Je to zbytečná práce a naprosto na nic.

Eva Adamová řekl(a)...
28. června 2014 v 13:15  

Jistěže je to rána pod pás, ale chcte vědět, jak to dopadne? Tady si budou všichni stěžovat, ale pak stáhnou ocas mezi nohy a všechny pokyny MŠMT splní.

Unknown řekl(a)...
28. června 2014 v 18:16  

28. června 2014 13:15

V tom máte pravdu. Podstata je dle mého jiná. Po projektu EU OPVK zbylo dozajista ještě mnoho peněz. Stačí mrknout do přílohy a najdete tam desítky jmen a nebudou to učitelské platy. Tito úředníci musí přece taky dokladovat svou činnost. Místo přesunutí peněz k žákovi jsou tady tyto úřednické žáby na prameni. Přece nebude nikdo povídat, že tuto činnost "sponzoruje" MŠMT z peněz daňových pokladníků ( úmyslně opomíjím oněch 15%, které šly do projektu ze strany státu). Při "spořivosti" pana ministra tomu prostě nevěřím.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.