Přečtěte si: Děti leniví. Kvůli elektronice?

úterý 17. června 2014 ·

Stále více ostravských škol používá k výuce moderní technologie. Problém ale nastává ve chvíli, kdy se žáci ve svém volném čase věnují pouze jim. Pohybové aktivity ani kroužky je moc nezajímají.

Z článku Martiny Koziolové v Moravskoslezský.Deník.cz vybíráme:

Stále více dětí v přítomnosti moderních přístrojů tráví ale svůj volný čas. Podle psychologa Jiřího Brančíka je důležité, aby v těchto případech převzali zodpovědnost rodiče a individuálně svému dítěti nastavili časové mantinely používání počítačů, tabletů nebo třeba mobilních telefonů. „Samozřejmě když bude dítě na tabletu ,mydlit´ aplikovanou fyziku, omezovat by jej neměli. Pokud ale hraje krvelačné hry, čas vyčleněný na tuto zábavu by měli zkrátit. Moderním technologiím se v dnešní době nelze vyhnout. Je třeba zkrátka nastavit rozumné hranice. Pro jejich stanovení je nejdůležitější všímavost, pozornost rodičů a umění motivovat děti k jiným činnostem," vysvětlil psycholog Brančík s tím, že práce s těmito přístroji ve školách výuku jednoznačně zefektivní.

2 komentářů:

xOn řekl(a)...
17. června 2014 v 19:30  

A co když děti mydlí aplikovanou fyziku pomocí morbidní střílečky?

Nicka Pytlik řekl(a)...
17. června 2014 v 22:46  

1. Z hlediska zanedbávání pohybových aktivit nějak nevidím rozdíl mezi mydlením fyziky a pařením her na počítači ve volném čase dětí.
2. Což kdyby se ty rozumné hranice v používání výpočetní techniky nastavovaly i ve škole. Rodiče by si také rádi zefektivnili provoz domácnosti uklizením dětí k počítači.
3. To je jako s těmi hamburgry. To se nejdřív bombasticky zefektivní veřejné stravování a pak se hořekuje nad otylou populací.
4. 'Zrychlení výuky'. To je mi novinka, panečku. A tím se jako vyřeší co! Děti budou vzdělanější? Výživnější přísun informací jim urychlí i myšlenkové pochody vedoucí k rychlejšímu utřídění vztahů mezi pojmy a pochopení problému? Tak šup šup, ať to sviští. Pusťte jim tři výuková videa současně.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.