Otázky Václava Moravce: Marcel Chládek, Anna Putnová a Jan Korda

pondělí 30. června 2014 ·

Hlavní hosté poslední půlhodinky nedělního pořadu Otázky Václava Moravce byli Marcel Chládek, ministr školství a senátor, poslankyně Anna Putnová z TOP09, místopředsedkyně výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, a Jan Korda, prezident Asociace profese učitelství, ředitel ZŠ. Hlavními tématy diskuse byly rozpočet rezortu, platy učitelů, kvalita vzdělávání učitelů a prestiž profese.

5 komentářů:

Ferda44 řekl(a)...
30. června 2014 v 11:09  

Věcně komentovat Chládkovy bláboly nemá smysl a paní Putnová je tradičně mimo mísu.
Za bolševika běžný slogan "od nesmělých úspěchů ke smělým neúspěchům" se - zdá se - daří naplňovat

Eva Adamová řekl(a)...
30. června 2014 v 14:43  

Mne tedy rozhodně nejvíc zaujalo vcelku arogantní chování pana Kordy. V mluveném slovu snad ani ne, ale v neverbálních projevech, které mi trošku připomínaly chování jím kritizovaných puberťáků, ta arogance byla dost patrná.

Jinak ta Chládkova tabulka, na které prezentoval, co všechno na rozdíl od svých předchůdců již splnil, mi trošku připomíná proslulý graf: příští rok automobil, pak dovolená v Chorvatsku, následně první dítě, a kurnik kde nic tu nic.

Nicka Pytlik řekl(a)...
30. června 2014 v 21:13  

vcelku arogantní chování pana Kordy... v neverbálních projevech

Jsem poněkud jiného názoru, paní Adamová. Vypadá to spíš na projev člověka, který si je vědom, že to má 'ošéfované' a že má věci takříkajíc 'v cajku'.
Viz Charakteristka Smysluplné školy (http://bit.ly/1qKNYXS)
      2) Férová škola
          odpolední domácí příprava... ve škole
...
Něco jako pravé domácí buchty v prášku nebo plastové prkénko na toaletní mísu.

Nicka Pytlik řekl(a)...
30. června 2014 v 21:27  

Hele, ale dobře ošéfovaný.

Pracovníci školy jsou hodnoceni
jednou ročně formou hodnotícího rozhovoru, při kterém vedení školy na základě zjištěných informací hodnotí s jednotlivými pracovníky stanovaná kritéria kvality třídního učitele a pedagogického pracovníka školy.


To jsem za těch dvacet šest let nezažil. Nikdy.

Unknown řekl(a)...
1. července 2014 v 17:15  

Skutečnost, že asidoktor Chládek zůstal po svém nedělním výkonu u Václava Moravce stále ministrem je důkaz, že školství nikdo nebere vážně. To co Eva Adamová považuje za aroganci pana Kordy byl projev nefalšovaného čirého a špatně skrývaného zoufalství člověka sledujícího tragický kabaret neschopnosti a nekompetence jednoho asiministra a jedné brněnské akademičky, kteří se omylem politiky stali "odborníky na školství", aniž tuší, o čem to vlastně je.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.