Jak na Internet: Proč mít vlastní doménu

úterý 10. června 2014 ·

V dnešní době je registrace vlastní domény snadná a . K čemu je ale taková doména dobrá? I ty nejmenší firmy, ale také řada soukromých osob, má již dnes vlastní webové stránky. Stále se však najdou tací, kteří podceňují význam vlastní domény a stránky umístí na některou z bezplatných hostingových služeb. Pro začátečníky je tato nabídka nesmírně lákavá, ale skýtá hned několik úskalí. Doménu třetího řádu si zde sice zaregistrujete zdarma, avšak většinou za cenu všudypřítomné reklamy, omezeného prostoru, omezené kontroly bezpečnosti i omezených možností obsahu.




Průvodní článek

Seriál Jak na Internet je jedním z osvětových projektů sdružení CZ.NIC, správce národní domény .CZ a provozovatele služby mojeID. Cílem tohoto projektu je přiblížit Internet s jeho možnostmi, klady, ale také zápory co nejširší skupině občanů této země. Diváci se tak budou moci seznámit s tématy jako jsou například internetové identity, historie Internetu nebo komunikace přes Internet. Seriál vznikl v roce 2012 a diváci se s ním mohli setkat na obrazovkách České televize.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.