ČT24: Brífínik ministra školství Chládka k testování žáků 4. a 8. tříd

úterý 17. června 2014 ·

Brífink ministra školství Marcela Chládka a ústředního školního inspektora Tomáše Zatloukala k výsledkům květnového testování znalostí žáků 4. a 8. tříd a středoškoláků přenášela v pondělí 16. června 2014 živě Česká televize.


4 komentářů:

Unknown řekl(a)...
17. června 2014 v 10:00  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Eva Adamová řekl(a)...
17. června 2014 v 10:01  

Dát do ruky některým lidem výsledky testování, aby je mohli tímto způsobem prezentovat (tzn. bez řádné analýzy a vytržené ze souvislostí), se podobá využití jaderné zbraně.

Jirka řekl(a)...
17. června 2014 v 14:30  

S bradou až na prsou jsem čekal, kdy se dozvím, jak upadající motivaci žáků opět nakopnout a poslat k výšinám poznání. Atraktivního a moderního bylo dost a nejvíc mne pobavil internet. Mám pocit, že i obě hlavy našeho školství měly na mysli jen vyhledávací okénko prohlížeče internetu. Kdo by ho neměl občas rád. Rychle dává odpovědi a na nic se neptá. Nenutí nás myslet. Co když je Země opravdu placatá? Pak už jen Ctrl+C a Ctrl+V a je hotovo. To byl ale projekt! Atraktivní, moderní, projektové, teď už jen badatelsky oblafnout učitele a prodrat se na Fejsbůk, ať nás to opravdu baví.
Ve sborovně pak zevrubně probereme kvalitu práce moderátorů veřejnoprávních médií. Řekněteme mi, jak je možné, že pokud diváci kritizují kvalitu jejich práce, nikdy se nezamyslí nad tím, jak moderují, ale vždycky házejí vinu na ty zpovídané (politiky, úředníky a experty).

Eva Adamová řekl(a)...
18. června 2014 v 15:35  

"Do vzorku bylo zařazeno celkem 384 škol, z toho 305 základních škol (včetně víceletých gymnázií) a 79 středních odborných škol. Školy byly do vzorku vybírány proporcionálně, podle sídla, velikosti či zřizovatele, v případě středních odborných škol byly zařazovány maturitní obory i obory vzdělávání ukončované výučním listem."

Toť hovoří za vše, Chládku, hlavo skopová.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.