Česká školní inspekce představila výsledky TALIS 2013

čtvrtek 26. června 2014 ·

Ve středu 25. června v 11 hodin byly na mezinárodní úrovni zveřejněny výsledky mezinárodního šetření o vyučování a učení – TALIS  013. Toto šetření je jedním z klíčových projektů OECD, kterého se účastní celkem 34 zemí. V České republice je šetření TALIS 2013 realizováno Českou školní inspekcí, která v kontextu mezinárodní situace představila výsledky týkající se českého vzdělávacího prostředí.


Hlavní zjištění i podrobnější národní zprávu naleznete v přiložených souborech.

Ke stažení:

5 komentářů:

Unknown řekl(a)...
26. června 2014 v 5:53  

Všechno je pěkné, "jen ten učitel" je tu problém. Učitelé si nevěří a není se čemu divit. Motivovat žáky na 2. stupni ZŠ je vskutku úkol pro Boha. Nic jsem se tam ovšem nedočetl o administrativní zátěži učitelů, oni totiž ani nemají kdy učit. Právě 1,5 roku od zdárného ukončení projektu EU-OPVK-peníze školám se vynořil naprosto nesmyslný požadavek o přeposlání DUM v původní podobě se souhrnnou anotací, přičemž všechny výstupy byly přeposlány do Karmelitské v PDF. Je to práce na konci školního roku v rozsahu hodně hodin. Takto si ministr představuje pomoc učitelům?

Janek Wagner řekl(a)...
26. června 2014 v 8:12  

Můžete mi, prosím, poslat příslušnou žádost?

Unknown řekl(a)...
26. června 2014 v 15:57  

26. června 2014 8:12

Dobrý den, přeposláno. Víte o tom něco více? Děkuji.

Janek Wagner řekl(a)...
26. června 2014 v 16:03  

Díky, o databázi projektů vím, ale měla tam být jen metadata. Upozorňoval jsem lidi z MŠMT, že už je funkční DUM.RVP.CZ, ale ignorovali to. Připravuji stručný článek na zítra.

Unknown řekl(a)...
26. června 2014 v 16:05  

Děkuji.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.