Přečtěte si: Stačilo pár pohřbů a škola si vydělala na tablety

neděle 25. května 2014 ·

Před několika měsíci dorazila do základní školy v obci Krouna na Chrudimsku policie. Tamním žákům totiž někdo začal posílat na jejich emailové adresy oplzlé obrázky. „Orosil jsem se, protože naši žáci používají školní tablety a využívají školní wifi. Odpovědnost za to, co se stalo, by tedy mohla padnout na školu,“ vypráví Josef Kyncl, ředitel základky, která je jednou z menšiny českých škol využívající tablety ve výuce.


Z článku Vladimíra Ševely v Echo24.cz vybíráme:

Kynclův vzdělávací ústav si na nebývalé vybavení vydělal sám. Střechu školy totiž pronajal dvěma operátorům mobilních telefonů, kteří tam instalovali antény, škola pořádá placené počítačové kurzy a další školení a pronajímá školní jídelnu – k poněkud neobvyklému účelu. „Konají se tu smuteční hostiny po pohřbech. Ty bývají decentní, při nich nikdo nic nerozbije. Při svatebních by to mohl být jinak,“ vysvětluje podnikavý ředitel.

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
25. května 2014 v 10:17  

"Jinde škola souhlasila s tím, že kvalitní přístroje za čtrnáct tisíc nakoupí rodiče, jenže pak bylo ve škole dusno, protože rodičům se zdálo, že znalosti a známky dětí se nezlepšují"

O znalosti by snad ani tak nešlo, ale ty známky, ty známky. Jenže, komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.

Nicka Pytlik řekl(a)...
25. května 2014 v 19:55  

Konají se tu smuteční hostiny po pohřbech.

Děti při ručních pracech váží vkusné smuteční kytice a zdobí smuteční věnečky, které pak na pohřbech prodávají, čímž navíc posilují svoji gramotnost v rámci finanční výchovy. Ve školní družině pak v hudebním kroužku cizelují písně jako třeba Až si mne andělé zavolají k sobě nebo Ach synku, sy-ynku...
Škoda jen, že neustálým šmejděním kolem školy na nás orgány činné v trestním řízení vrhají divné světlo. Prý se na Chrudimsku nebývalým způsobem zvýšil počet záhadných úmrtí, nebo co.

Tak to je fakt už docela síla. Až se to dozví Babiš lehce přivře školám slibované štědré penězotoky se slovy, koukejte si vydělat. Pronajímejte, co se promajmout dá. Ze škol nadělejte turistické ubytovny, veřejné záchodky a obecní šatlavu. V rámci toho, co z výuky zbylo, organizujte úklidové práce, posluhu, dělejte cokoli, co se dá aspoň trošku zpeněžit, prostěěě.
Školy mají obrovský potenciál, který ve večerních a nočních, a vlastně i denních hodnách leží vyloženě ladem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.