Zemědělský svaz ČR vyhlašuje obrázkovou a literární soutěž na téma „Moderní české zemědělství očima dětí a studentů“

úterý 21. ledna 2014 ·

Zemědělský svaz ČR v rámci osvětového projektu Zemědělství žije! vyhlašuje obrázkovou a literární soutěž pro žáky základních a středních škol na téma „Moderní české zemědělství očima dětí a studentů“. Soutěže se mohou zúčastnit všechny děti a studenti jak pod vedením učitele v rámci výuky, tak i jako jednotlivci z domova. Nejlepší díla (obrázky i texty) budou vystaveny v rámci veletrhu TechAgro 2014 v Brně.


Snahou osvětového projektu Zemědělství žije! je přiblížit dětem, ale i celé laické veřejnosti české zemědělství jako poslání a práci, která má velký smysl. „Soutěž dává prostor nové generaci, aby vyjádřila svoji představu o zemědělství a všem, co k němu patří,“ představuje hlavní smysl soutěže její koordinátorka Soňa Jelínková ze Zemědělského svazu.

Soutěž se uskuteční ve třech kategoriích. Pro žáky z prvního stupně základních škol je připravena soutěž v kreslení obrázků na téma, jak si představují moderní české zemědělství. Druhou kategorii představují žáci z druhého stupně základních škol, ve třetí kategorii mohou soutěžit také studenti středních škol a odborných učilišť, jež se mohou zúčastnit soutěže literární, v níž bude jejich úkolem napsat dvoustránkovou úvahu, jak si představují moderní české zemědělství.

„Soutěže se mohou zúčastnit všechny děti a studenti jak pod vedením učitele v rámci výuky, či jako jednotlivci z domova, zapojte tedy své děti a jejich výtvory přihlaste do soutěže – kromě vystavení na TechAgru v Brně mohou děti vyhrát i zajímavé ceny,“ motivuje k účasti Soňa Jelínková.

Obrázky a texty je možné zasílat do 28. února na adresu: Soňa Jelínková, Zemědělský svaz ČR, Hybernská 38, 110 01 Praha 1. Texty lze posílat také e-mailem na adresu: jelinkova@zemedelstvizije.cz. Vyhlášení vítězných obrázků a textů proběhne v rámci veletrhu TechAgro v Brně 3. dubna 2014.

Podrobná pravidla a další informace naleznete v příloze této tiskové zprávy a na webových stránkách www.zemedelstvizije.cz, kontaktní osoba: Soňa Jelínková tel: 604818093.

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
21. ledna 2014 v 20:17  

Tak to může vyhrát jedině Babišův portrét.

Nicka Pytlik řekl(a)...
21. ledna 2014 v 20:45  

Babišův portrét je cena za první místo.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.