Přečtěte si: Chládek: Chci osobním šarmem přesvědčit Babiše o důležitosti školství

pátek 31. ledna 2014 ·

Nového ministra školství Marcela Chládka čeká úkol přesvědčit správce státní kasy Andreje Babiše o zvýšení rozpočtu ministerstva. "Osobním šarmem ho chci přesvědčit, že školství je důležité," řekl Chládek v pátek dopoledne při uvedení do úřadu. Pokud by se mu to nepovedlo, o věci by podle něj měla jednat celá koalice.

Z článku Jana Jiřičky v iDNES.cz vybíráme:

Chládek zdůraznil, že bez většího počtu peněz se české školství nezlepší. "Musím přesvědčit kolegy o navýšení rozpočtu, příští rok by to mělo být o tři až pět miliard korun víc než letos," uvedl nový ministr.

Peníze chce využít zejména na rozšíření školek a platy učitelů. Těm by podle Chládkových plánů měla do konce volebního období v roce 2017 mzda vzrůst ze současných zhruba 26 tisíc na 28 tisíc korun. Ministr chce přidat i nepedagogickým pracovníkům, tedy například kuchařkám či školníkům.

3 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
31. ledna 2014 v 18:41  

Chci osobním šarmem přesvědčit...

Božínku! Vy jste mi, Chládečku, ale drahoušek.
Tuším, že Andrej Babiš dá co nevidět svůj post k dispozici a vrátí se do poklidných vod agrobyznysu. S tak brutálním atakem věru nepočítal.

Unknown řekl(a)...
1. února 2014 v 18:27  

Prostě budeme mít šarmatního ministra školství, který svým kouzlem omámí i tak prostřelého mediálního agropodnikatele, že všechny předchozí řídící orgány StB zblednou závistí a budou si říkat: "Pre Boha živého, prečo nás to nenapadlo pred 30 rokmi, keď jsme nášho "Bureša" s registračním číslom 25885 riadili ako doverníka a agenta?"

poste.restante řekl(a)...
3. února 2014 v 19:13  

Pokud předpokladem k výkonu funkce ministra školství má být schopnost "šarmem" ovlivnit postoj ministra financí, nebylo by bývalo vhodnější pověřit výkonem této funkce MINISTRYNI?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.