Tisková konference k programu Příprava občanů k obraně státu

Tuesday, November 12, 2013 ·

V Základní škole Tusarova v Praze 7 - Holešovicích se uskutečnila Společná tisková konference ministra obrany Vlastimila Picka a ministra školství, mládeže a tělovýchovy Dalibora Štyse k vzdělávacímu programu Příprava občanů k obraně státu. Ten je od září letošního roku zahrnut v učebních osnovách pro základní školy.


Na tiskové konferenci ministři představili vzdělávací program Příprava občanů k obraně státu, jeho zařazení do Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání, metodické doporučení pro učitele základních škol a v neposlední řadě také formy, kterými je projekt podporován.

Spolupráce obou ministerstev vychází z koncepce přípravy občanů k obraně státu, která byla schválena vládou v lednu letošního roku. Zahrnuje přípravu stávajících i budoucích pedagogů na výuku, zapojení jednotlivých krajských vojenských velitelství a představení problematiky obrany státu široké veřejnosti.

Cílem vzdělávacího programu Příprava občanů k obraně státu je žákům vysvětlit pojmy, které souvisí s obranou státu a Armádou České republiky, historií a tradicemi, řešením krizových situací vojenského i nevojenského charakteru.

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.