Přečtěte si: Ze Švédů vyrůstá národ spratků, varuje expert před liberální výchovou

Saturday, November 2, 2013 ·

Neděkují, nepodrží dveře, v tramvaji nepustí sednout staršího ani těhotnou. Ve Švédsku podle uznávaného psychiatra vyrůstá kvůli přehnaně liberální výchově generace nezvladatelných spratků. Za neschopnost Švédů zkrotit své potomky prý může i zákon z roku 1979, jenž rodičům zakazuje používání veškerých fyzických trestů.


Z článku Daniela Mádra v iDNES.cz vybíráme:

Řešení je podle Eberharda zřejmé. Švédové by se měli vrátit k osvědčeným metodám "autoritativního" rodičovství, protože prý neexistuje žádný vědecký důkaz o tom, že by přísnější výchova dětem nějak ubližovala. "Můžete jednoduše opět převzít kontrolu nad tím, co se u vás doma děje. Rodina není demokracie," apeluje na rodiče.

6 comments:

Petr Chaluš said...
November 2, 2013 at 7:53 PM  

dobrá je jen ta poslední věta článku :-)

Anonymni z 21:30 said...
November 2, 2013 at 8:44 PM  

Ta poslední věta je příznačná pro mnohé, co se dnes razí jako moderní, včetně školy.

Protestovat nepomáhá, lidé už totiž degenerují.

Nicka Pytlik said...
November 2, 2013 at 10:34 PM  

Pytlikovo osmero:
1. Pro nás je spíš podstatné, jak to chodí ve Finsku, prostěě.
2. Nemusíme mít obavy, že to dorazí až k nám, protože to tady už je.
3. Spravedlivé je, že ten kdo mizernou výchovu dětí odnese pravděpodobně nejvíc budou jejich rodiče. Nespravedlivé je, že i všichni ostatní.
4. 'Liberální' výchova není totéž co 'špatná' výchova.
5. Zákaz fyzických trestů není pravou příčinou 'švédských' problémů. Jejich znovupovolení a 'přísnost' mnoho nevyřeší.
6. To, čeho se nedostává, je 'důslednost'. A to ne jenom ve výchově dětí. Problém řeší bezpodmínečně důsledné dodržování velmi jednoduchých pravidel.
7. Všechny velké požáry začaly jako malé plamínky. Nesmějí se nechat rozhořet.
8. To, co ve společnosti vyloženě a dlouhodobě chybí je 'noblesa'. Kdejaké pako si myslí, že prosté ustavení do funkce je puncem vyjímečnosti. Kdyby jim ta sláma čouhala jenom z bot, to by ještě šlo. Průšvih je v tom, že jim čouhá především z hlavy.

alba.projektor said...
November 3, 2013 at 9:59 AM  

"Rozklad demokratického politického systému, rozklad státnosti, důvěry, morálky a totální absenci etiky ve skutečnosti v této společnosti způsobuje nikým nekontrolované, bezohledné, prolhané poskakování nabubřelých, namyšlených, přežraných bezohledných panáků a egoistických sloních psychopatů v křehkém porcelánu jemných sociálních vazeb složitého společenského organismu, jenž jim jakýmsi nedopatřením byl svěřen do opatrovnictví, v podvodné smlouvě společenské sametové dohody.

Poskakování nezodpovědných egomaniaků utržených ze řetězu, omámených iluzí vlastní důležitosti, posedlých představou vlastní výjimečnosti, lhářů a překrucovačů v hroší kůži, pohrdajících jakýmikoliv pravidly prosté elementární slušnosti, pohrdajících odpovědností za své chování, odpovědností k druhým, hledících jen na svou kariéru a svůj osobní prospěch, šplhajících jeden přes záda druhého, jak všežraví mravenci v pralese k uchvácení dobře placených pozic a za uchvácením iluze moci. ... Mladí lidé nepotřebují přemlouvat bábu a dědu o svých zkreslených představách skutečnosti. Mladí lidé naopak na prvním místě potřebují především ptát se nezaujatě, bez předsudků a neustále báby a dědy, jak to skutečně bylo. Ptát se komunikovat, hledat a učit se dokud se nedozví, jak se věci skutečně mají." - See more at: http://www.blisty.cz/art/66762.html#sthash.Lmj8zxff.dpuf

Nicka Pytlik said...
November 3, 2013 at 12:58 PM  

Rozklad... důvěry, morálky a totální absenci etiky

Z těch malých hajzlíků na nižších úrovních se postupně v patrech vyšších usazovaly větší hajzlíci, až se na těch nejvyšších úrovních usadili hajzli ve všech směrech kovaní.
Teď se to z těch vysokých sfér vrací zpátky na ty nejnižší už jako norma běžného chování.
Už dávno nevěřím volačům po společenských změnách, a v oblasti vzdělávání pak zejména.
Přesto doufám, že očistné mechanismy fungují. Ale bude to hodně, hodně dlouho trvat. Odhaduji, že asi tak deset tisíc let.

poste.restante said...
November 3, 2013 at 11:31 PM  

Ohýbaj mňa mamko, dokád sem já Janko.
Až já budem Jano, neohneš mňa, mamo.

Už v diskusi pod původním článkem je, podle mého, klíčová zmínka:
"Ale božínku, to je překvapení. Každý etolog (etologie= chování zvířat) vám řekne, že zvířecí mamina štěkne, či zavrčí..."

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.