Přečtěte si: Zase o škole

Monday, October 14, 2013 ·

Začněme jemnou domněnkou. Kdykoliv se kdekoliv vyrojil ozbrojený konflikt nebo stát upadl pod bič diktatury, prvotní újmou na národu byla inteligence. Nepřítel národu začal systematicky vybíjet inteligenty, lidi, kteří dle všeobecného mínění mysleli a tím mohli ovlivňovat další vývoj konfliktu už jen tím, že by se automaticky postavili na stranu odboje.


Z článku Štěpána Chába v BritskéListy.cz vybíráme:

Samozřejmě, že domácí výuka není pro školství řešením. Rodič, který si bere dítě na domácí výuku, ovšem nejde zachraňovat školství, ale vlastní dítě. Není to hrdinství ani odboj, je to čirý akt zoufalství, hrůzy z toho, že i vlastní dítě by bylo poníženo „vědomostmi“. Domácí výuka není řešením, ale nouzí a prozatím jediným východiskem. Vzpomínanou soudružnost národa domácí výuka nijak nepopírá. I dítě s domácí výukou získá vztah k vlastní mateřštině, k dějinám svého národa, k jeho kultuře a tím si onu soudružnost jistě vypěstuje.

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.