Přečtěte si: Česká škola utlačuje dětské mozky, tvrdí neurolog

neděle 1. září 2013 ·

V pondělí 2. září usednou tisíce školáků opět do lavic, většina z nich se těší na kamarády, ale méně už na učení, které je čeká. Aby ne. Ze zdravotního hlediska jsou pro děti mnohem zdravější prázdniny než biflování ve škole, které vytváří jen negativní postoje. Alespoň to tvrdí náš přední neurolog MUDr. Martin Jan Stránský, který usiluje o změnu v přístupu k učení a výchově jako takové.


Z článku Dany Sokolové v Novinky.cz vybíráme:

„Pro život nic takového nebudou potřebovat. Kdo z nás dospělých vůbec píše krásným pravopisem? Rodiče by neměli trestat potomky za to, že něco nevědí, ale spíše je nutit k tomu, aby byly tak dobré, jak samy dokážou. A pokud škola selhává v tom, že by děti měla vést k tomu, aby se samy v rámci výuky zdokonalovaly, pak bychom alespoň doma měli místo trestů děti motivovat ke snaze o věcech přemýšlet,“ radí neurolog.

9 komentářů:

Zen řekl(a)...
1. září 2013 v 23:17  

Snadna pomoc: Nepoustejte deti na Ceskou skolu!

Anonymní řekl(a)...
1. září 2013 v 23:26  

A pro jistotu nepouštějte děti do české školy, protože tam zhloupnou. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
1. září 2013 v 23:29  

Teda já nevím, odkud se pořád berou informace, že od dětí chceme jen biflování faktů a pamětné šrocení, že se jich na nic neptáme a nesnažíme se z nich co nejvíc vytáhnout rozhovorem. Takhle, jak to p. doktor píše, je to jeho povídání vcelku pravda, ale nemá pravdu, že se všude učí jen špatně. To jsou pomluvy ničím nepodložené, které z učitelů dělají šmahem pitomce a strašáky.

Anonymní řekl(a)...
1. září 2013 v 23:38  

Zase jeden chytrák, co nikdy neučil a chce mluvit o výuce. A kde jste, pane neurologu, tu českou školu zkoumal, že ji tak znáte?

Anonymní řekl(a)...
1. září 2013 v 23:41  

Doporučuji každému "odborníkovi" nejdříve navštívit dejme tomu druhý stupeň ZŠ. Ponechat ho ve třídě jeden týden a potom ho nechat psát odborný článek. Kdyby všechno bylo tak jednoduché. Ignorant

Pytlik Blaha řekl(a)...
1. září 2013 v 23:48  

„Žák ve škole dostane špatnou známku za to, že neví, kdy přesně se narodil a zemřel Karel IV., žádný učitel se ho však nezeptá na to, co pro něj Karel IV. znamená a nediskutuje s ním o smyslu českých dějin pro dnešní moderní dobu,“ dodává neurolog.

V takovém případě je každý takto aktuálně informovaný neurolog pitomec, dodává Pytlik.
Zeptejme se pana přednosty, co by asi tak učinil s medikem, který by mu nedokázal říci, k čemu v neurologii potřebuje třeba sezamskou kost vzniklou osifikací části šlachy čtyřhlavého stehenního svalu, ale zato by mu provedl anylýzu Watsonovy psychologické, sociologické a ekonomické teorie zabývající se chováním subjektů na základě studia odpovědí na stimuly se zvláštním přihlédnutím na chování žáků ve skupinách.
Možná ale už vědátoři vědí, které přesně informace potřebuje mozek k tomu, aby si vytvořil propojení vhodná pro výkon všech budoucích profesí svého okysličovatele. Tak sem s nimi!
Mě už tyhle zasvěcené kydy kdejakého pablba fakt nebaví. Zvláště pak ne poslední večer prázdnin.

Anonymní řekl(a)...
2. září 2013 v 6:48  

ze to rekne blbec v hospode, to by clovek i pochopil, ale toto...

Anonymní řekl(a)...
2. září 2013 v 14:29  

Dal jsem si tu práci a prozkoumal, co je dotyčný pan neurolog zač. Doporučuji každému, neboť zjištěná fakta a rovněž publikovaný životopis toho pána, mluví absolutně za vše. Jde totiž o tak výjimečnou osobnost, že rozumí všemu. Proto vůbec nechápu, jak si o tomto renesančním člověku, nejgeniálnějším z geniálních může někdo dovolit napsat, že je pitomec. Podle mě se jedná o zvlášť těžký případ narcismu spojený zřejmě ještě s nějakou další poruchou vnímání.

Pavel Doležel

Anonymní řekl(a)...
2. září 2013 v 14:49  

Ještě si neodpustím několik poznámek na adresu pana doktora. Sám se prezentuje jako přednosta polikliniky, což ve skutečnosti ovšem není přednosta ve významu, jak je u nás používán, tj., jako vedoucí klinický a akademický pracovník kliniky fakultní nemocnice, která se zřizuje na návrh příslušné fakulty VŠ. Pan doktor u nás nemá ani docenturu, ani profesuru a zjevně ani postgraduální vzdělání v oboru. Vnímám to tak, že si prostě založil polikliniku a ustavil se v ní ředitelem. Je z velmi významné rodiny, čili by bylo ku podivu, kdyby sám významný nebyl. A ještě jedna citace z wikipedie, kde má pochopitelně pan doktor svou vlastní stránku:

V říjnu 2009 byl hlavním partnerem lékaře Jana Hnízdila v aktivitách skupiny lékařů a politiků blízkých Václavu Havlovi, kteří diskutovali o možnosti odvolání prezidenta republiky pro jeho psychické onemocnění v době, kdy odmítal podepsat Lisabonskou smlouvu.

Nemusím s tehdejším prezidentem ve všem souhlasit, ale zrovna tuto aktivitu vnímám jako urážku hlavy státu. Pan doktor rovněž kandidoval za Věci veřejné a byl jejich stínovým ministrem zdravotnictví.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.