Novinky v soutěži Příběhy 20. století

Tuesday, September 3, 2013 ·

Přes léto se do soutěže Příběhy 20. století zaregistrovaly skoro tři stovky lidí ze všech krajů ČR, dalších tisíc projevilo zájem o účast emailem a přes sociální sítě. Průměrný věk účastníků soutěže dosahuje 28 let, nejstaršímu přihlášenému je 84, nejmladšímu 13 let. Již nyní se v zaslaných příspěvcích objevují silné příběhy statečných lidí.

Prodlužuje se termín

Organizátoři vyšli vstříc požadavkům soutěžících a prodlužují zaslání příspěvku do 1. listopadu 2013.

Připravuje se diskusní setkání

Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti připravují organizátoři diskuzní setkání s veřejností v pěti krajských městech: 25. 9. v Brně, 26. 9. v Ostravě, 30. 9. v Pardubicích, 1. 10. v Plzni a 3. 10. v Praze. Natočili jste svůj příspěvek a nevíte si rady se zpracováním? Narazili jste na technický problém? Nebo se prostě jen chcete setkat s organizátory projektu a ostatními soutěžícími a vyzvědět, jak to dělají ostatní? Budete mít příležitost účastnit se odborné a technické přednášky a konzultace s profesionálními dokumentaristy Post Bellum. Dozvíte se například, jak správně zpracovat nahrávku, jak napsat co nejlepší článek, či co můžete zjistit v archivech. Přesná místa a čas se dozvíte na začátku září na soutěžním portále www.pribehy20stoleti.cz. Pakliže se do soutěže registrujete, dostanete včas informace emailem.

Vstup je zdarma díky podpoře z Fondu T-Mobile prostřednictvím Nadace VIA. Přesto vás již nyní prosíme, abyste potvrdili svou účast prostřednictvím tohoto formuláře, protože počet míst je omezený.

Nový klip k soutěži

Zejména pro mladé zájemce organizátoři připravili animovaný klip, který si můžete pustit zde:



Máte dotazy? Potřebujete poradit?

Dotazy k soutěži pište na Facebook https://www.facebook.com/SoutezPribehy20Stoleti?ref=hl!

Soutěže se účastní lidé ve třech kategoriích „žáci“ (13‒15 let), „dorost“ (16‒18 let) a „dospělí“ (19 a více let). Každý zájemce vyplňuje elektronickou přihlášku na portálu www.pribehy20stoleti.cz čímž se stává účastníkem a poštou obdrží DVD s populárními rozhlasovými dokumenty Příběhy 20. století. Jeho úkolem je nahrát třeba na kameru, diktafon nebo mobil vyprávění svých prarodičů, rodičů, sousedů či známých, digitalizovat fotky k příběhu a vše uložit na zmíněný soutěžní portál. Tady také najdete podrobně popsaná pravidla.

Pro vítěze soutěže jsou připraveny zajímavé ceny v podobě nejmodernější techniky - mobily, tablety, vzdělávacích kurzy SCIO a finanční odměny odstupňované podle soutěžních kategorií od 15 000 do 50 000 korun. Vítězí nejen nejzajímavější příběh, ale také nejlépe sepsaný a zdokumentovaný. O třech vítězích v každé kategorii rozhodnou komise složené z renomovaných historiků, publicistů a šéfredaktorů předních deníků a rozhlasových stanic. Vzpomínky budou postupně zpřístupněny na mezinárodním portálu Paměť národa (www.pametnaroda.cz) a vybrané na portálu Moderní dějiny (www.moderni-dejiny.cz). Vítězné příspěvky také publikují přední média jako např. IDNES.cz, MF DNES, Český rozhlas. Vítězům dorostenecké a kategorie pro dospělé nabídne Post Bellum pracovní smlouvu pro profesionální dokumentaristy.

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.