Nadační fond Tesco spouští druhý ročník vzdělávacího programu Extra třída

Wednesday, September 4, 2013 ·

V prvním ročníku podpořil Nadační fond 24 projektů částkou více než půl milionu korun.


Společně s novým školním rokem zahajuje Nadační fond Tesco ve spolupráci s obecně prospěšnou společností EDUin další ročník programu Extra třídy, která pomáhá zlepšit úroveň znalostí dětí a také zlepšuje život v jejich komunitě. V prvním ročníku rozdělil Nadační fond Tesco mezi vybrané projekty přes půl milionu korun. Do projektu se zapojilo téměř 650 dětí z dvaceti čtyř škol v celé České republice. Díky žákům a studentům bylo například zpřehledněno značení na cyklistických stezkách a bruslařských trasách, upraveny venkovní areály škol či zorganizovány programy pro seniory nebo děti z dětských domovů. Projekty do druhého ročníku mohou školní třídy přihlašovat už od 10. června 2013 na www.extratrida.cz.

Ve druhém ročníku podpoří Nadační fond Tesco až 50 projektů Extra tříd.

Vzdělávání dětí a podpora komunit

Společnost Tesco se prostřednictvím Nadačního fondu Tesco dlouhodobě věnuje podpoře neziskového sektoru. „Podpora komunit a jejich vzdělávání je pro nás důležité, a proto jsme společně představili v září loňského roku program Extra třída, který je určen pro žáky 7. – 9. tříd základních škol a studentů nižších tříd víceletých gymnázií. Při sestavování nového projektu jsme spolupracovali s EDUinem, tedy s organizací, která má se vzděláváním zkušenosti a poskytla nám nejen záruku odbornosti, ale také expertízu,“ vysvětluje manažerka Nadačního fondu Tesco Martina Šilhánová. Smyslem zapojení se do projektu je vytváření pevnějších vztahů a sounáležitost s komunitou, ve které děti žijí. Žáci si vyzkouší tzv. učení mimo školu a dostanou jedinečnou možnost zrealizovat ve své komunitě nápad, který společně vymysleli.

„Extra třída je příležitostí pro děti, jejich kamarády i rodinu. Díky programu mohou poznávat
a zvelebovat své prostředí i vztahy ve svém okolí vlastními silami, což je pro radost z práce velmi důležité. Věřím, že i letošní ročník přinese mnoho pozitivních ohlasů,“ říká manažerka Nadačního fondu Tesco Martina Šilhánová a dodává: „Program Extra třída neznamená přínos pouze pro malé školáky, ale i pro širší veřejnost, která v komunitě žije, a to je dobře.“

Zúčastnit se mohou školy z celé ČR

Do programu Extra třída má šanci se zapojit jakákoli třída ze školy, která je v programu Rodiče vítáni. Ta garantuje rodičům bezproblémovou a vstřícnou komunikaci se školou. Vše začíná u nápadu jednotlivých školních tříd a u jejich zájmu o okolí, ve kterém vyrůstají. Patron třídy (většinou vyučující) následně zaregistruje návrh na webové stránky www.extratrida.cz a skupina dostává k dispozici kompletní metodiku i projektové prostředí, v němž jej posléze postupně realizují.

K posuzování jednotlivých projektů zasedá odborná komise, která vybere vítězné projekty, jenž získají grant na realizaci jejich nápadů až do výše 30 tisíc korun. V minulých letech děti upravovaly například blízké okolí svých škol, pěstovaly zahrádky s bylinkami nebo zpřehledňovaly značení cyklistických a bruslařských tras.

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.