Marcel Chládek: ČSSD představuje 11 priorit pro dobře fungující školství

pondělí 2. září 2013 ·

ČSSD přeje všem školačkám a školákům úspěšný nový školní rok!


Sociální demokracie považuje oblast školství za jednu z klíčových priorit. Stát musí garantovat kvalitní a dostupné školství pro všechny. Je nepřijatelné, aby se vzdělávání stávalo luxusním zbožím jen pro ty, kteří si ho budou moci dovolit zaplatit.

ČSSD nesouhlasí s plánem vlády Jiřího Rusnoka, která chce navzdory svým slibům rozpočet školství seškrtat o více než 5 miliard korun. Jsme přesvědčeni o tom, že stát musí vzdělávání podporovat, nikoli ho dále finančně ničit. ČSSD proto jasně garantuje, že v oblasti školství nechce dělat žádné škrty!

Sociální demokracie dnes představila 11 hlavních priorit, které chce prosadit pro dobře fungující školství.

Pokud ČSSD získá v říjnových volbách důvěru občanů a bude mít vládní odpovědnost, pak využijeme všech svých sil k tomu, abychom tyto priority prosadili a zajistili pozitivní změny v oblasti vzdělávání.


Plakát ke stažení

Zdroj: ČSSD.cz

5 komentářů:

krtek řekl(a)...
3. září 2013 v 10:16  

Všechnu moc imaginaci!

Anonymní řekl(a)...
3. září 2013 v 13:20  

Když jsem jako student byl na jedné praxi v obchodním oddělení, poprvé jsem se dozvěděl základní heslo "agenta s teplou vodou":

Nikdo jiný Vám nedovede dodat to, co já vám dokážu slíbit!

Politický marketing zjevně vystačí pouze s ním.

Anonymní řekl(a)...
3. září 2013 v 15:23  

Pokud vím, tak mistr Chládek už navrhoval odložit školu až na sedmý rok věku a také začátek školy od devíti hodin. Jak je vidět, tak to bylo jen takové tlachání.

Pytlik Blaha řekl(a)...
4. září 2013 v 11:47  

Věk začátku docházky do školy, začátek výuky, délka přestávky... to jsou přeci zásadní koncepční věci a vyřeší nejeden palčivý problém našeho školství, především pak zkonkurenceschopnění pro dvacáté první století absolventů všech typů škol.
Když kupříkladu děti začnou do školy chodit až od sedmi, budou mít před nástupem do školy konečně dost času naučit se vyčůrat bez asistence dvou dospělých osob. Pro mamánky rok odkladu, aby se jim nezkrátilo dětství a rodiče si jich užili tím, že si je budou ze školky, jsa na mateřské s druhým dítětem, vyzvedávat už v půl šesté večer.
Rok se s rokem sejde, a deváťáci si budou pro závěrečné vysvědčení jezdit vlastním automobilem.

Daniel Janata řekl(a)...
8. září 2013 v 13:50  

Dobre se proklamuje, kdyz se nerika, co kvalita znamena - jak si ji predstavuji a jak ji chci dosahnout. Tato fakta totiz dokaze rict jen ten, kdo umi a dokaze zmeny realizovat. Pan Chladek zatim jen hlasa...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.