E-kniha pro vás: Potřeby zaměstnavatelů a připravenost absolventů škol – šetření v sekundárním sektoru - 2012

pátek 2. srpna 2013 ·

Publikace byla zpracována v rámci projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy. Přináší výsledky dotazníkového šetření zjišťujícího názory a potřeby zaměstnavatelů působících v sekundárním (průmyslovém) sektoru, tzn. v oblasti zpracovatelského průmyslu, ve stavebnictví, ve výrobě a rozvodu elektřiny, plynu, tepla a klimatizovaného vzduchu a v oblasti zásobování vodou. Předmětem zkoumání je především oblast požadovaných znalostí, schopností a dovedností pracovníků a nároků vůči nově přijímaným zaměstnancům, přičemž zvláštní důraz je kladen na popsání situace absolventů škol. Pozornost je rovněž věnována potřebným a problematickým profesím, resp. oborům vzdělání, formám spolupráce mezi podniky a školami a v neposlední řadě i představám a očekáváním zaměstnavatelů týkajících se dalšího vývoje odborného vzdělávání a školského systému.


Doležalová, Gabriela – Vojtěch, Jiří. Praha: NÚV, 2013. 41 stran.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.