Knihy Google Play startují v Česku

čtvrtek 18. července 2013 ·

Českým nakladatelům se otevírá příležitost nabízet svůj obsah. Čeští uživatelé mohou nakupovat miliony knih v největší online knihovně.

Do České republiky přichází služba Knihy Google Play. Českým knižním nakladatelstvím tato služba nabízí nové příležitosti, díky kterým mohou prodávat své elektronické tituly a zviditelnit tak knihy prostřednictvím dalšího uživatelského kanálu. Uživatelům zase přináší nové možnosti, jak získat miliony knižních titulů včetně novinek a bestsellerů v různých jazycích. Služba bude dostupná jako webová verze nebo jako aplikace na mobilních zařízeních. Česká republika je jednou z devíti zemí, kde byla tato služba dnes spuštěna.

Obchod Google Play se v České republice těší velké oblibě, proto jsme moc rádi, že českým uživatelům můžeme nabídnout první rozšíření dostupného obsahu formou Knih Google Play. Majitelé chytrých telefonů, tabletů, čteček, ale i počítačů získávají přístup k milionům knih z celého světa,“ říká Michal Zachar, marketingový manažer Googlu, a dodává: „Stejně tak se těšíme na spolupráci s českými nakladatelstvími, pro která je služba zajímavým distribučním kanálem, díky kterému budeme našim uživatelům moci nabídnout širokou paletu knih v češtině."

Služba Knihy Google Play (play.google.com/store/books) umožňuje čtenářům nakupovat knihy do chytrých zařízení a vytvářet si tak svou vlastní online knihovnu. Na Google Play jsou v tuto chvíli k dispozici více než 2 miliony publikací včetně bestsellerů, klasické literatury, ale i naučných a odborných knih od vydavatelů z mnoha zemí. Nabídka bude postupně obohacena také o knihy v češtině.

V České republice projevilo jako první zájem prodávat své tituly na Google Play nakladatelství GRADA, jehož knihy čtou miliony čtenářů v Čechách, na Moravě i na Slovensku. Nakladatelství každý den vydává jednu až dvě tištěné knihy, na trh uvádí i tisíce svých titulů v elektronické podobě. GRADA zároveň již několik let úspěšně používá službu Knihy Google (google.cz/knihy), která nakladatelství významně rozšířila okruh čtenářů.  

„Naším základním posláním je přinášet lidem nové znalosti z různých oblastí, a proto chceme naše knihy čtenářům přiblížit i novými distribučními kanály včetně služby Knihy Google Play,” říká Roman Sviták, předseda představenstva nakladatelství GRADA Publishing, a pokračuje: „Rádi bychom nabídli celý sortiment knih v počtu 2 000 titulů, což je téměř 30 % nabídky všech prodávaných elektronických knih na českém i slovenském trhu.”
Před samotnou koupí knihy je uživateli k dispozici její náhled, na základě kterého se může rozhodnout, jestli si knihu zakoupí. Samotnou koupi pak lze zrealizovat na webové stránce play.google.com/store/books nebo v aplikaci na Android zařízeních. Kromě placených titulů mohou uživatelé vybírat i z nabídky bezplatných publikací. Aplikace Knihy Google Play následně funguje i jako čtečka a díky automatické synchronizaci se uživatel může vrátit ke svému rozečtenému titulu na jakémkoliv zařízení, které využívá. Uživatelé mohou pokračovat ve čtení i bez internetového připojení.

Aplikace Knihy Google Play je dostupná pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Android v online obchodě Google Play a pro iOS zařízení v App Store. Pro čtení knih mohou uživatelé využívat i další vybrané čtečky (jejich seznam je k dispozici zde). Z počítače lze knihy nakupovat jednoduše přes webové rozhraní play.google.com/store/books.
Součástí služby je i standardní zabezpečení ochrany autorských práv. Společnost Google uvítá zájem všech českých nakladatelů, kteří by rádi své knihy prodávali prostřednictvím obchodu Google Play.

Aktuální statistiky Google Play
●        975 tisíc aplikací (bezplatných i placených) dostupných v Google Play
●         Více než 50 miliard stažených aplikací z Google Play
●         Více než 900 miliónů zařízení s OS Android aktivováno po světě
●         1,5 milionu nových Android zařízení aktivovaných denně
●         Lidé ze 190 zemí denně stahují aplikace z Google Play
●         Android je nejrychleji se rozvíjející mobilní platformou na světě


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.