Pracovní semináře ke Standardům pro ostatní vzdělávací obory

čtvrtek 9. května 2013 ·

Národní institut pro další vzdělávání ve spolupráci s Národním ústavem pro vzdělávání a MŠMT zvou na semináře ke Standardům pro ostatní vzdělávací obory (ICT, Člověk a jeho svět, Přírodopis, Fyzika, Chemie, Dějepis, Zeměpis, Výchova k občanství, Tělesná výchova – Výchova ke zdraví, Hudební výchova, Výtvarná výchova a Člověk a svět práce), které se uskuteční v průběhu měsíce května 2013 v Olomouci a Praze.




6 komentářů:

obyčejná učitelka řekl(a)...
10. května 2013 v 17:19  

Veřejná obhajoba? Marné.
Nejvíc mě však pobavila zmínka o bezplatnosti. Když si představím, že bych za tu hrůzu měla ještě platit...
Ale autoři a obhájci (v jedné osobě?) určitě zaplaceno dostanou. Na kolik asi takový seminář vyjde?

Petr Chaluš řekl(a)...
10. května 2013 v 22:51  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Petr Chaluš řekl(a)...
10. května 2013 v 22:52  

Navrhuji udělat další semináře ke smyslu toho "Co je to standard?" ; "Proč nelze pouze jednoduše a logicky vylepšovat očekávané výstupy v RVP?" ; "Jak souvisí standard s moderními vzdělávacími metodami učení v souvislostech, učení přemýšlet a tvořit?" ; "Jak se líší snaha o standard od snahy vrátit se k jednotným socialistickým osnovám a nesmyslně pro dítě odděleným předmětům?"

Anonymní řekl(a)...
10. května 2013 v 23:45  

V RVP jsou blbá slovesa (obecná nicneříkající) a chybí číslovky. Nějací chytrolíni prý pak nedělají nic, a taky je to dobře. Standard to má napravit. Říká, co dělat a kolik toho udělat.

Pytlik Blaha řekl(a)...
11. května 2013 v 1:13  

Nějací chytrolíni prý pak nedělají nic

Žeby takového humbuku kvůli pár chytrolínům, které nepohlídalo pár jejich ředitelolínů?
Buď jich všech budou mraky a má pravdu Sedych, ten kluk ušatá, nebo je to zase jen tunel, tunýleček na vyvedení penízků do správných kapsiček.
Obojí nás nechává v klidu, standardní toť stav. Debata o standardech má asi takový školně napravovací potenciál jako přemítání o věku nástupu do školy, o začátku první hodiny a délce přestávek.
Pokýváme hlavou, přikrčíme se jako při tvorbě švp, a až se přeženou inspektorská tornáda, budeme to zase dělat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Anonymní řekl(a)...
11. května 2013 v 12:14  

až se přeženou inspektorská tornáda, budeme to zase dělat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí

P. Blaho, vaši spokojenost se školstvím bych chtěl mít.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.