Výsledky testování znalostí průřezových témat na základních školách

pondělí 8. dubna 2013 ·

Společnost CCA Group a.s. jako realizátor projektu Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/14.0147) ve spolupráci se společností SCIO připravila pro základní školy z celé ČR srovnávací testování znalostí v oblasti průřezových témat. Testování určené pro žáky 8. a 9. ročníků ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií proběhlo v termínu 18. 2. – 8. 3. 2013.


Testování se zúčastnilo 18 901 žáků z 363 škol z celé ČR. Nejpočetněji zastoupené byly školy z Moravskoslezského a Jihomoravského kraje.

Testování průřezových témat zahrnovalo jeden test (realizováno on-line) se 42 úlohami, rozdělenými do šesti tematických částí – globální výchova, osobnostní a sociální výchova, mediální výchova, výchova demokratického občana, multikulturní výchova a environmentální výchova.

Průměrná úspěšnost v testu, tedy poměr mezi počtem všech správných odpovědí a počtem všech úloh, byla přibližně 61 %. Lépe si s otázkami poradili žáci 9. ročníků a žáci víceletých gymnázií. Nejlépe žáci odpovídali v úlohách zaměřených na multikulturní výchovu a výchovu demokratického občana, nejhůře dopadly části testu zaměřené na globální a environmentální výchovu.

Podrobnější informace o výsledcích testování jsou k dispozici na webu www.prurezovatemata.cz.

Bližší informace k celému projektu poskytne manažer provozu portálu Mgr. Pavel Škarban, 602 157 901, pavel.skarban@cca.cz.

5 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
8. dubna 2013 v 22:14  

informace o výsledcích testování

A dopadlo to teda dobře nebo reálně?

Anonymní řekl(a)...
8. dubna 2013 v 23:21  

Dopadlo to blbě už při sestavování RVP G, bo průřezovým tématům je tam věnováno více místa než tomu, co by se mělo v hodinách opravdu učit. Učit vlastně už ani nemusíme, stačí, když budeme jen prořezávat a ořezávat. Jen někomu nějak nedošlo, že když se chceme prořezávat, musí být čím.

Anonymní řekl(a)...
9. dubna 2013 v 8:47  

Ale jo, web mají pěkný, za ty prachy. A dokonce i s příznačným názvem (díky spodobě znělosti t-d). Geneze je jasná: PRUT - PRUD - PRD

Anonymní řekl(a)...
9. dubna 2013 v 11:06  

Jo, jo, typický případ prořezávání až ořezávání. A to PRD začínají mít všechny naše děti, díky situaci ve školství, v hlavě.

Zen řekl(a)...
9. dubna 2013 v 23:38  

Teprve zacinaji? Tak to je jeste dobre ...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.