Fotografujeme portréty

Friday, April 5, 2013 ·

Lidská tvář jako vaše inspirace

Fotografujete rádi portréty lidí a potřebujete inspiraci? Chcete se naučit, jak divákům zprostředkovat víc než jen odraz toho, co se zrovna nacházelo před objektivem? Nechte si tedy od zkušeného autora a fotografa poradit, jak ovládnout tuto tradiční, ale stále se proměňující disciplínu, a objevte nečekané pohledy na své známé, náhodné kolemjdoucí či rodinné příslušníky.

Kromě mnoha výtečných záběrů, kterými se můžete inspirovat, doprovází text řada tipů a doporučení, jež začátečníkům pomohou s prvními kroky při fotografování portrétů a pokročilým poskytnou rychlé zlepšení v technické i výtvarné kvalitě jejich snímků.

Autor se v knize mimo jiné věnuje těmto tématům:

  • Správná kompozice a expozice
  • Nejčastější chyby začátečníků
  • Focení v interiéru, exteriéru i ateliéru
  • Výběr správného technického vybavení
  • Rodinná fotografie, fotografování více osob
  • Stylizovaný portrét, glamour, reportážní portrét a další
O autorovi:
Michal Bartoš je auto­rem populárních knih Kompozice v digitální fotografii a Fotografujeme architekturu. Fotografii se začal věnovat už v dětství s flexaretou svého otce. Absolvoval Institut výtvarné fotografie (dnešní ITF) a v současné době je fotografem na volné noze. Některé jeho snímky se staly součástí sbírky UNICEF „Mládež 80. let“ a roku 1996 získal v soutěži Czech Press Photo první cenu v kategorii Každodenní život. S jeho prací se můžete seznámit na stránkách http://www.michalbartos.cz nebo http://clovecina.cz.

Ukázky stran:





Vydal Computer Press, doporučená cena 399 Kč

Knihu s 25% slevou zakoupíte pouze do 30. 4. 2013 v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.