Video: Jak udělat z učitelské profese ceněné povolání?

středa 20. března 2013 ·

Videozáznam z Kulatého stolu SKAV a EDUin, který se konal 14. 3. 2013 na téma "Jak udělat z učitelské profese ceněné povolání?".


Jako panelisté vystoupili: Jaroslav Štercl (předseda Asociace pedagogů základního školství ČR), Nikola Křístek (člen výkonné rady Unie center pro rodinu a komunitu), Lukáš Teplý (MŠMT), Jiří Kuhn (ředitel gymnázia Nymburk).

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
20. března 2013 v 5:25  

Diskutují o tom, že dá vláda na platy víc peněz? Pokud ne, je to zbytečné. Slovo ceněné je odvozeno od slova cena a ta se určuje v našem státě hlavně a především penězi. Těch je málo. Řeči o poslání a realizaci lidí pracujících ve školství, to ať si strčí za klobouk. To není novinka, to známá a pravdivá věc. Je nejvyšší čas lidi zaplatit. Pokud se to nepodaří, jde celé školství definitivně k šípku.

Anonymní řekl(a)...
20. března 2013 v 6:56  

Souhlasím, on dnes již nikdo zadarmo dělat nebude. Bude vůbec za chvíli stačit učitelský plat na zaplacení nájmu, zdražujících se energií, potravin, oblečení,vody, dopravy ...?
A slova o učitelském "poslání" jsou v době nadnárodního kapitalismu naprostý nesmysl. Je to prachobyčejná práce jako každá jiná.

Anonymní řekl(a)...
20. března 2013 v 14:50  

Kdože to mlácení prázdné slámy financuje?

Doufám, že alespoň nějaká bláznivá soukromá nadace a ne stát z našich daní.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.