Řízení IT projektů pro úplné začátečníky

čtvrtek 21. března 2013 ·

Principy řízení projektů nejen pro IT experty


Jste IT manažerem, IT expertem či IT ředitelem? Potřebujete průvodce plného ukázek, doporučení z praxe a vzorových příkladů, který by vás úplně od začátku zasvětil do tajů řízení IT projektů?

Tato publikace vás provede světem IT projektů od první projektové myšlenky přes přípravu projektu, složení týmu až po finální předání dosažených výsledků. Upozorní vás na možná úskalí a překážky a ukáže vám cestu, jak je možné se jim vyhnout. Autor v knize nezachází příliš hluboko do detailů, takže výklad zvládne i úplný začátečník. Teorie je navíc doprovázena četnými praktickými ukázkami, aby měl čtenář možnost snadněji pochopit problematiku a jednotlivá témata knihy.

Kniha je postavena na jednom velkém příkladu: na projektu implementace informačního systému ERP ve středně velkém podniku. Použitý příklad však lze bez problémů uplatnit také mimo obor IT. Principy z této publikace jsou snadno přenositelné do všech ostatních oblastí lidského počínání.

Autor se v knize věnuje mimo jiné těmto tématům:

  • Založení projektu, myšlenky a strategický plán
  • Synergický efekt, týmové role a desatero týmové práce
  • Plánování projektu, definice cílů a analýza rizik
  • Přidělování a plánování zdrojů
  • Výběr vhodného dodavatele, sledování průběhu projektu
  • Implementace, zhodnocení a závěrečná zpráva
Vydal Computer Press, doporučená cena 299 Kč

Knihu s 25% slevou zakoupíte do 31. 3. 2013 v e-shopu knihy.cpress.cz

1 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
21. března 2013 v 23:18  

doprovázena četnými praktickými ukázkami

Docela rád bych si osvojil problematiku realizace takových projektů, jako jsou třeba Opencard, S karta, registr vozidel a dalších, kterými bych si mohl případně drobně přilepšit ke svému platu nepříliš prospěšného učitele.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.