Reportéři ČT: Projekt Barvy života

Monday, March 18, 2013 ·

Odborníci soudí, že je to šarlatánství, autoři se hájí, že jejich vynález naráží na nepochopení světa jako všechno nové. Mluvíme o testu na zkoumání psychiky, který má dospívajícím poradit, čím se mají stát, ale odkrývá údajně i vztahy v kolektivu, či dokonce sklony člověka k určitému typu onemocnění. Metoda hravě a neurčitě nazvaná Barvy života je však trnem v oku psychologickým kapacitám a jejich asociaci. I přes jejich odmítavé stanovisko test zabodoval u ministerstva školství, které už na šíření metody vydalo téměř 5 milionů korun z evropských peněz. Natáčela reportérka Jana Sotonová.



6 comments:

Pytlik Blaha said...
March 18, 2013 at 12:53 AM  

Metoda hravě a neurčitě nazvaná Barvy života

obdobně jako
"Společenský týdeník Rytmus života je pestrým mixem zábavy, odpočinku i ponaučení, který vás dostanete do společnosti a ukáže vám hvězdy tak, jak je neznáte."
nebo
"Pestrý svět nabízí zcela autentické, exkluzivní informace ze života nejzářivějších hvězd českého i zahraničního showbyznysu a nebojí se odhalovat pikantnosti, které slavní lidé drží pod pokličkou."

odkrývá ... dokonce sklony člověka k určitému typu onemocnění

Toto si zaměstnavatel má běžně zjišťovat? Co mu je do mých sklonů?
U žáků tomu rozumím. Je nezbytné rodiče na třídních zchůzkách pravidelně informovat o sklonech jejich dětí k nádorovým onemocněním, závislosti na psychotropních látkách či stařecké demenci.
Možná, že by se mohl udělat žebříček škol. Něco obdobně povedeného jako se státními maturitami.
Rodiče, dejte k nám své ratolesti. Na škole máme jen 4,27% sklony k sebepoškozování a nejvýše 1,65% sebevražednost.

Anonymous said...
March 18, 2013 at 6:47 AM  

Co chceme po MŠMT? Sám ministr Bobeš byl šarlatán nejhrubšího zrna, "konzervativec jak poleno, nejlepší ministr školství všech dob"!

Anonymous said...
March 18, 2013 at 10:01 AM  

Dobeš byl především idiot.

Anonymous said...
March 18, 2013 at 11:07 AM  

Ministerstvo sem moc netahejte.
Neni-li vysokoskolsky vzdelany clovek schopen rozpoznat kdejakou pitomost, nema u deti co pohledavat, natoz pak na nejake ridici pozici. Kazda skola ma vychovne poradce a preventisty vseho mozmeho. Co asi tak detem poradi.
Ale kdyz uz jste to nacali, ktery reformne moderni vedator je pod tim ministerskym schvalenim podepsan?
Sedych

Anonymous said...
March 18, 2013 at 3:46 PM  

Ministerstvo sem tedy tahejte, protože 24 let resort školství kašlal na vývoj psychodiagnostických metod užívaných ve školství a potom se tenhle úřad a zejména pár neumětelů sdružených v asociaci školních psychologů diví, že do této oblasti vstoupil soukromý sektor se "svými vlastními" metodami.
Čí je to vina? Soukromého sektoru jistě ne!

Anonymous said...
March 18, 2013 at 4:24 PM  

Za to, ze mnozi lide v rozhodovacich pozicich jsou silne pakoidni, soukromy sektore bezesporu nemuze.
Sedych

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.