Přečtěte si: Na jedno místo ve školce chtějí dvě děti. Tříleté nemají šanci

úterý 19. března 2013 ·

Rodiče se v těchto dnech dozvídají, zda jejich děti dostaly místo v mateřské škole. Polovinu brněnských žadatelů čeká zamítavá odpověď. Jedná se především o rodiče tříletých dětí a některých čtyřletých. Situace je problematická i v jiných městech jižní Moravy.


Z článku MAFRA, Jany Ustohalové a zkl v Brno.iDNES.cz vybíráme:

Už v roce 2009, když se poprvé nedostaly do školek všechny tříleté děti, vypracovali úředníci magistrátního odboru školství studii, v níž podrobně popisují, kolik bude městu chybět míst ve školkách do letošního roku. Už tehdy politiky upozornili, že nedostatek míst bude čím dál větší a správně odhadli, že v některých brněnských čtvrtích se nedostanou do mateřinek ani všichni čtyřletí.

Navrhli řešení: vybudovat sto tříd pro tříleté děti v programu Školička. "Jako doplňkovou činnost základních škol zřizovaných městem a městskými částmi, u níž není nutné živnostenské oprávnění," popsali úředníci s tím, že na tento program by mohlo město žádat dotace z Evropské unie.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
19. března 2013 v 23:56  

ODS různých městských strážníků Zaorálků, erotických masérek Podubeckých a pomatených Bartoňových (všichni ODS na ministerstvu školství dosazeni stranicky bez jakékoli odbornosti, rozkradli nebo zašantročili mnoho miliard z evropských fondů pro školství) prý stále ještě volí 8% lidí:

http://www.novinky.cz/domaci/296452-pad-ods-nebere-konce-mela-by-jen-22-poslancu.html

Ty průzkumy si snad ODS platí, neznám vůbec nikoho, kdo by ještě tyhle lidi volil.

Anonymní řekl(a)...
20. března 2013 v 9:31  

Co to melete. Školky zřizují obce a obce je také kdysi zrušily a budovy pronajaly podnikatelům. Obce ať se tedy nyní snaží situaci řešit. A obcím kde vládne a dlouhodobě v minulosti vládla ODS není zas až tak mnoho.

Anonymní řekl(a)...
20. března 2013 v 13:51  

Jde o evropské fondy na MŠMT, kde zahučely desítky miliard. Ovládá je ODS. Kde jsou? Kdo nám pomůže? Kdy už konečně ti zloději zmizí?

Anonymní řekl(a)...
20. března 2013 v 15:04  

Jojo, nesmyslné rušení školek a redukce financování předškolního vzdělávání jsou opravdu jeden z nejvýznamnějších příznaků dlouhodobé destrukce státu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.